И днес превалявания, прегърмявания, но ще има и слънце

Валежите спират в петък, прогнозира синоптикът Симеон Матев
5 юни 2019 09:28, Петя Славова
4

Днес отново на много места в България ще има превалявания и прегърмявания, както беше през изминалите дни. Денят започна разнообразно, защото едни населени места се събудиха със слънце, а други - обвити в гъста мъгла.

Синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев обясни, че над Балканите климатичните процеси, които доведоха сериозните валежи и градушки, започват да отслабват и бурите ще са по-леки в следващите дни. Не се очакват и толкова интензивни дъждове.

Днес обаче все още почти цялата страна се намира под някаква валежна зона, то те ще стават все по-малко до края на седмицата, а планините остават магнит за бурите.

Валежите в Западна България в петък вече ще спрат, като Симеон Матев уточни в "България сутрин", че в края на работната седмица дъжд ще има едва в една пета от страната. Синоптикът прогнозира още, че температурите ще продължават да се повишават в следващите дни.

По думите му в края на седмицата в местата, където грее най-много слънце, градусите ще прехвърлят 30 и до края на седмицата средната температура у нас ще е именно около тази цифра.

 


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари