Вторник започва със слънце, но следват дъжд и бури!

На места в страната се очакват и градушки
25 юни 2019 08:30,
2

И днес ни очакват валежи и гръмотевични бури, възможни са и градушки. Вече важи оранжев код за особено опасни метеорологични явления.

Областите в най-голям риск са Враца, Ловеч, Габрово и Велико Търново. Проблемите ще бъдат свързани с интензивни краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки.

Жълт код важи в останалите области на Северна и Централна България. Максималните температури ще са между 27° и 32°.
 
По Черноморието облачността ще е значителна, а около и след обяд купесто-дъждовна. На места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 27°-29°. Температурата на морската вода - 26-27°.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, на места интензивни и с гръмотевици. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 20°, на 2000 метра – около 12°, съобщи още Матев.

Валежите ще продължат и в сряда, на повече места в Южна България, по старопланинското било и в Предбалкана. На север валежите ще спрат. Вятърът ще се задържи от север-североизток, до умерен. Дневните температури в по-голямата част от страната ще са между 27° и 32°.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност в следобедните часове, без валежи. Температурите ще се повишат и максималните в по-голямата част от страната ще са между 30° и 35°.

В петък ще остане топло, но след обяд отново на места ще има условия за превалявания и гръмотевици. Възможни са локални интензивни явления, предупреди синоптикът на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най ми харесва джендърското чадърче!!!!! И на мене ми подариха такова на Прайда!!!
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
))))))))))))))))ne xodete molq s takyv chadyr da ne vi opraschat