Златната и слънчева есен остава, градусите - високи

Максималните през днешния ден ще бъдат между 22° и 27°
18 окт 2019 08:43, Красимир Ангелов
4

Слънчевото и топло време продължава да ни радва. Максималните температури през днешния ден ще бъдат между 22° и 27°, в София – около 24°. Минималните - предимно между 6° и 11°. Сутринта на места в низините, котловините и около водните басейни ще има мъгла или ниска слоеста облачност, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Атмосферното налягане ще се задържи близко до средното за месеца.

В сутрешните часове по Черноморието видимостта ще бъде намалена. През деня ще е предимно слънчево и почти тихо. Максималните температури там ще са между 19° и 22°. Вълнението на морето - 1 -2 бала. Температурата на морската вода е 20° - 21°.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 12°.

През почивните дни и в понеделник промяна времето не се очаква. Ще остане топло за периода, в повечето райони - и предимно слънчево, на места в низините в източната половина от страната и по поречието на Дунав, в часовете преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. Преобладаващите максимални температури ще са между 21° и 26°, а минималните - между 7° и 12°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
Миро преди 4 години
И на мен това време не ми харесва с тези температур,по това време!На доста дървета листната маса не е окапала!Трябва ли да е така за нашите климатични условия?
3
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грозна е, а това време не е нормално. Вали по веднъж в месеца за последните 6 месеца, никога не е било така, сега за баланс сигурно Февруари, Март и Април ще има наводнения.
2
1
 
6
 
! Отговори
Фен преди 4 години
На мен пък ми харесва синоптичката :)
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Времето нее това което беше. Това е болно време. През 60-те 70-те и 80-те години на 20-ти век по това време падаха слани листата на дърветата пожълтяваха и окапваха а температурите през деня не надвишаваха 10 градуса. А сега сутрин 10 а на обяд 25 градуса и то октомври месец. През септември е имало такива температури но през октомври не си спомням.