През уикенда отново ни очакват топли дни, после - захлаждане

С ноември идват валежи от дъжд, а на места и сняг
25 окт 2019 09:42, Петя Славова
1

През последните дни на месеца ни очаква захлаждане. Температурите в края на следващата седмица ще паднат драстично. С идването на ноември ще приветстваме и хладното време, сигурни валежи от дъжд, а на места дори и сняг.

Днес в повечето райони на страната ще остане слънчево. Сутринта на места в низините ще има мъгли и ниски облаци, по-трайни по Дунава и Черноморието.

Максималните температури са от 21 до 26 градуса. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над Черноморието през по-голямата част на деня ще бъде предимно облачно и с намалена видимост. Временно разкъсване на облаците ще има в следобедните часове. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Температурата на въздуха ще бъде от 18 до 21 градуса. Вълнението ще бъде слабо.

Над планините ще остане все така слънчево. Вятърът ще бъде слаб от югозапад. Температурата на височина 2500 м. ще достига 11 градуса, а на 1500 метра – 16-17. Възползвайте се от последните дни, подходящи за разходки и туризъм.

В събота, след сутрешните мъгли и ниски облаци, следобедът ще бъде слънчев и топъл. В неделя и в понеделник слънчевото време ще продължи.

Дневните температури ще се задържат с 5-8 градуса над обичайните за края на октомври, достигайки 22-27 градуса. Във вторник ще остане все още топло, но вятърът ще се усилва и ще има повече облаци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Времето през уикенда и особено в неделя, е изключително подходящо за риболов и за бране на гъби.