Хубавото време свърши, става по-студено

Очаква ни облачен ден, на места ще превали
30 окт 2019 09:00, Красимир Ангелов
8

Топлото и слънчево време, което ни радваше близо 2 седмици, приключва. Днес облачността ще продължи да се увеличава и до края на деня ще обхване цялата страна.

Превалявания от дъжд ще има само в северните и източните райони. Вятърът от североизток ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Максималните температури ще бъдат от 9°-10° в североизточните райони до 22° в югозападните, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над Черноморието ще е облачно, с превалявания от дъжд. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са около 14-17°. Температурата на морската вода - 19°. Вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

Над планините облачността от север също ще се увеличава, но през деня ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб, по най-високите планини умерен, предимно западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра - около 13°, на 2000 метра – около 7°.

В четвъртък ни очаква предимно облачно време. На много места ще превалява дъжд, в планините над 1500 метра – сняг.  Дневните температури навсякъде ще се понижат и ще са предимно между 7° и 12°.

В петък вятърът ще се ориентира от югоизток и ще започне затопляне. Ще остане предимно облачно, слаби превалявания ще има все още на места в Южна България, но постепенно ще намаляват.

През почивните дни, както и в началото на следващата седмица, повишението на температурите ще продължи. В събота ще преобладава облачно време, само на отделни места в крайните източни райони са възможни слаби превалявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Мен преди 4 години
До АнонименАз съм си спрял парното и съм климатици, като захладнее ги пускам и не мръзна. Не чакам благословията на топлофЕкация.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Два дена ще е хладно и го превърнахте в световна новина, сякаш иде Ледников период.
6
0
 
4
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Супер са наистина всички синoптички на ONAIR.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Планините се самозапалиха при не повече от 20 градуса през деня?!От глобалното затопляне ?Почнахте като шведката и вие да нареждате.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Владимира от прогнозната нека бъде под моята завивка, а навън да вали, да трещи, да гърмиии...
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяко време е хубаво за сезона си,не е хубаво,баво нетипичното време защото верди на хората и природата. Такава дълга суша ако сатне тенденция постепенно ще настъпят промени в красивата ни природа.
2
2
 
9
 
! Отговори
ДДТ преди 4 години
Какво му е лошото на това време?! Да не сме в средата на юли, ручеите пресъхнаха, планините горят. Дай Боже дъжд!
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пущайте парното че снощи измръзнаме като хле барки.