Времето остава дъждовно, градусите обаче - високи за сезона

Максималните температури ще бъдат от 13 до 18 градуса
14 ное 2019 08:50, Красимир Ангелов
0

В четвъртък ще превалява главно в западните и в централните райони на страната, а през нощта ще превали и по Черноморието. Минималните температури в населените места ще бъдат от 5 до 11 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Следобед дъждовете постепенно ще спират най-напред над южните райони. Вятърът ще бъде слаб до умерен от югоизток. Максималните температури ще бъдат от 13 до 18 градуса, в крайните южни райони до 20.

По Черноморието температурата на въздуха ще стига 18 градуса, а на морската вода - 17-18 градуса. Вълнението ще бъде умерено.

В планините ще бъде ветровито с валежи по-интензивни в Рила и в Родопите, а следобед и над Западна Стара планина. Над 2300 м ще превали мокър сняг. Температурата на височина 2500 м ще достига 0 градуса, а на 1500 м - 7.

В петък облаците ще са разкъсани, а въздушната маса над страната постепенно ще се стабилизира. В събота сутрешните мъгли ще бъдат краткотрайни, а през деня се очакват повече слънчеви часове.

В неделя над страната ще се появят облаци, които обаче няма да попречат на слънчевия характер на времето. Дневните температурите в традиционно най топлите места у нас ще достигат 17-18 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари