Топъл 18 декември, температурите стигат 12 градуса

Необичайно високи температури в цялата страна
18 дек 2019 08:40, Петя Славова
5

Дневните максимуми за 18 декември ще бъдат с над 10-12 градуса над обичайните за тези дни от годината. Мъглите ще заемат повече площи от страната, а в планинските и източните райони ще бъде слънчево и топло.

Минималните температури са от минус 1 до плюс 5 градуса. В низините ще има мъгли и ниски облаци, по-трайни в западните части от страната. Максималните температури през днешния ден са необичайно високи за сезона - от 12 до 18 градуса, а на местата с трайни мъгли градусите ще са около 9.

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева за зрителите на "България сутрин".

В планините продължава да е слънчево и топло – много подходящо за разходки и туризъм.Температурата на височина 2500 м ще достигне 6 градуса, а на 1500 м – плюс 11-12 градуса.

В четвъртък ще се появи западен вятър и мъглите ще се разсейват. Облачността над страната обаче ще бъде значителна. В петък главно в южните райони ще превали слаб дъжд. Следобед бързо облаците ще намаляват и ще има повече слънце. В събота от запад отново ще се заоблачава. Късно следобед и през нощта в западните райони се очаква дъжд. В неделя валежите ще обхващат цялата страна, като по-съществени ще бъдат в западните и в източните райони.

Възможни са валежи от сняг на 24 и 25 декември. Причината е дълбок пренос на по-студена въздушна маса от север към Балканите. Сигурни са обаче значителните валежи от дъжд южно от Стара планина, а над 1300 метра надморска височина валежите ще са от сняг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: времеградусиBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълни глупости и манипулации - при средна температура за м. декември от 2 градуса за София, до момента средната температура върви 1.2 градуса. Голямо затопляне, големи простотии, изгрее ли слънце веднага излизат зелените талибани да облъчват.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да живее Глобалното Затопляне!!!Ура!!@
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво! Да пyка Топлофикация!До: номер 1Ти знаеш ли, че позна?За миналия месец сметката ми е точно 202 лева и стотинки!
2
1
 
4
 
! Отговори
Замислен преди 4 години
Как човек да не се замисли дали пък наистина няма някаква отвъдсетивна сила, която понякога се грижи за поне елементарното равновесие в света. Стигнали сме до момент когато огромент процент от живеещите по тази територия не могат да си позволят отопление и воалла, онези зими с по минус 20 градуса за по два месеца, вече са в историята.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А студенофикация няма да пропусне да ни таксува по едни 200 лева само за този месец.