Сняг ще завали в навечерието на Бъдни вечер

Температурите падат, ще вали и следващите дни
24 дек 2019 08:45, Анисия Иванова
12

Валежи от сняг очакваме в навечерието на Бъдни вечер. Бъдете много внимателни, защото валежите над Дунавската равнина ще са придружени от силен вятър от северозапад. Бъдете нащрек и за паднали клони! Най-висока е вероятността за валежи от сняг над Западна и Северозападна България и Предбалкана.

Ветровито време и понижението на температурите ще продължи. Най-ниските температури в населените места ще бъдат от 1 до 6 градуса, по Черноморието 8-9.

Облачността ще бъде разкъсана и променлива и в североизточните райони и по високите западни полета ще превали дъжд и сняг. Следобед ще превалява и в Централна България. С умерен северозападен вятър ще се пренася по-студен въздух. Максималните температури са от 4 до 9 градуса, в източните части до 12-13, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В сряда ще бъде ветровито с превалявания oт дъжд и сняг. В североизточните райони по високите западни полета и планините ще превалява пре целия ден сняг.

В четвъртък постепенно валежите ще спират и следобед облаците ще се разкъсват. В петък вятърът ще отслабне. В низините ще има повече слънчеви часове, а в планинските райони ще има превалявания от сняг.

В събота бързо ще се заоблачава и следобед в западните райони ще завали сняг. През нощта валежите ще обхващат и източните райони. В неделя от север на юг снеговалежите ще спират, най-късно в Югозападна България.
Над планините ще е предимно облачно и на места ще превалява слаб сняг. Ще духа силен до бурен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 1°, на 2000 метра – около минус 4°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
степан преди 4 години
ТАТИ КАЗА ,ЧЕ ЩЕ МИ КУПИ КОЛЕЛО ... АМА ДРУГ ПЪТ ДО 20 ЯНУАРИ НИ ДЪЖД НИ СНЯГ И НЕКА ДА Е ЛЯТО.
8
2
 
2
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
До Хан ТервелНеграмотник.на 7 се празнува но езическият юлиански календар, установен от римляните преди Христос.Вероятно много те умилява РПЦ.
7
6
 
5
 
! Отговори
Хан Тервел преди 4 години
Ще завали друг път! На католическата и езическа Коледа винаги е кално и мокро. Рождество Христово за православните е на 7 Януари!
6
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И един маллоумен работник с ентусиазъм му вика: Ааа, дадоха, дадоха...-------И кое му е малоумното на работника?Трябвало е да излъже, че не е получил коледни ли, какво?
5
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак не познахте, от нощеска превалява снежец. Даже вече има половин сантим по тревата.
4
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов построи за десет години десет пъти повече от бай Тошо за 45 години. Това ще се изучава в учебниците на следващото поколение. Такъв отговорен и работлив Премиер България не е имала никога. Апропо Радев и Нинова не са забили и един пирон някъде, но никой не може да ги настигне по говорене на празни приказки. Срам и позор са те.
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ейй съсипаха я тая държава! И снегът вече не е това което беше
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен заслугата за това е само на генерал Борисов наричан още способния, единствения полиглот сред пожарникарите и дясната му ръка, оня слухтящ гpeздей с чакрите и енергията.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Радослав Радев ще спи в боп от13 до 14.Явно в тия боб Ловеч са умни