Температурите падат, идват и валежи

В края на седмицата се очаква повече слънце над страната
26 фев 2020 12:55, Ния Христова
2
Температурите падат, идват и валежи

Очаква се влошаване на времето през следващите 48 часа, а температурите у нас и на Балканите ще се понижат драстнично. Вятърът ще се усилва. Очакват се и значителни валежи и гръмотевични бури над голямата част от полуострова. Минималните температури в населените места за тази сутрин са от 0 до 5 градуса. През деня от запад на изток ще превалява дъжд, а по планините - сняг. Вятърът ще бъде от запад - засилен, със скорост до 12,14м/с. Максималните температури ще достигнат до цели 18 градуса, съобщи Bulgaria ON AIR.

Над Черноморието преди обед ще има значителна облачност. Следобед ще има и валежи. Температурите ще бъдат от 7 до 9 градуса. Морската вода е с температура 8-9 градуса. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад.

Над Дунавската равнина и Горнотракийската низина температурите ще са необичайно високи. Не е изключено да достигнат до 19-23°C. Силни пориви на вятъра ще има обаче над Северозападна България.Възможно е на места да стигнат до 80 км в час.

Над планините ще бъде ветровито. Възможни са валежи от мокър сняг, по-значителни над Рила и Пирин. По високите била и върхове вятърът ще бъде силен от северозапад. Температурата на височина 2500 м ще достигне -3 градуса, а на 1500 м - около 5,6.

В петък се очаква валежите да спрат и облаците над цялата страна ще се разкъсват. Следобед от запад на изток ще премине нова облачна вълна и отново ще превали дъжд и сняг.

Затопляне ще има в събота. Ще бъде ветровито с повече облаци преди обед над северните райони, следобед и над южните. Не се очакват валежи. В неделя ще има повече слънце. Ще духа югозападен вятър, който ще топи снежната покривка по високите части на планините. В понеделник се очаква заоблачаване от запад, с възможност за валежи в Южна България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАбе и аз се присмях през 90-те на френската ефирна програма у нас. 36 градуса, всичко се пукаше. А те към 19 часа ми даваха 17 градуса на следващия ден в София. Сутринта към 5 потърсих одеяло. Когато се вдигнах за работа, навън бели мечки. Та леко. Сега вече не са прогнози, а чиста математика.
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая говори смях в ловеч е 20 градуса пек