Валежи и във вторник, на места има опасност от градушки

Максималните температури ще са от 22 до 27 градуса
1

Във вторник валежите отново ще бъдат често явление у нас. Ще се задържат и условията за гръмотевични бури в северните райони. Денят ще започне с облаци и превалявания над западните и централни райони. Валежните зони постепенно ще обхващат и Източна България.

Следобед на много места ще превалява. Условия за гръмотевични бури има и над Добруджа. Вятърът ще бъде от север-североизток слаб със скорости до 5 м/с., а максималните температури ще са от 22 до 27 градуса.

По Черноморието ще бъде облачно. Следобед ще вали и гърми. Вятърът ще бъде слаб от изток. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 23 до 25 градуса. Морската вода е с температура от 19 до 22 градуса, като източният вятър слабо ще я повиши. Вълнението ще бъде слабо,по-силно по северното крайбрежие. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще има значителна облачност. Предиобед над Рила и Пирин ще превалява. Следобед ще прегърми по-интензивно в Стара планина. Вятърът по високите части, над 2200 м ще бъде от югоизток до умерен от до 7 м/с, а в ниските части от североизток слаб до 5 м/с. Максималните температури на 2500 м височина ще достигат около 11 градуса,а на 1500 м около 15.

В сряда и в четвъртък слабо ще се затопли, но ще се задържи дъждовно над цялата страна. В петък ще бъде хладно, с повече слънце предиобед, но следобед ще превали за кратко главно в Добруджа. В събота и в неделя отново ще има валежи, като в Източна България ще са по-интензивни.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямото число заразени идва с валежите. Ходете с чадър да не се заразите.