Опасно ветровито. Температурите стигат 25 градуса

Обявен е жълт код за силен вятър в 14 области в страната
Обновена: 30 сеп 2020 07:33 | 30 сеп 2020 07:30, Петя Славова
1

Времето днес ще бъде слънчево, но ветровите. Сутрешните температури ще са от 10-15 градуса, по Черноморието- до 16-17. През деня ще бъде ветровито, с повече облаци над северните и западни райони.
Постепенно ще се затопля. Вятърът ще бъде до умерен със скорости до 28 км/ч, по планините засилен.

Жълт код за силен вятър е обявен в 14 области в страната. Предупреждението е в сила за областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Софийска, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград, Търговище и Сливен.

Максималнитв температури ще са от 17-23 градуса, по Черноморието до 25. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Добруджа облачността ще бъде значителна, следобед ще превали. В района на Шумен дневните температури ще достигат до 19-21 градуса.

Над планините ще бъде ветровито, със значителна облачност, без валежи. Вятърът по високите части, над 2200м ще бъде засилен от северозапад до 48 км/ч,в ниските части от запад до 48 км/ч. Максимални температури на 2500м височина ще достигат около 7-8 градуса, а на 1500м до 13-14.

В Четвъртък ще превалява над северните райони. От Петък до Събота ще има облаци над северните и над източните райони, а над Тракия ще има сутрешни мъгли и слънце следобед.

Дневните температури ще достигат 22-26 градуса. В Неделя ще бъде предимно слънчево и топло за сезона, късно следобед от запад ще се заоблачава.

Екстремален индекс за пожароопасност има за територии от 3 области в страната, предупреждава Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Той важи за участъци от областите Пазарджик, Пловдив и Стара Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
4
 
! Отговори
МММ преди 3 години
Опасен вятър!? Какво ще ми се случи ako съм навън?При опасен дъжд, капките ще ме бият по главата ли?Някой да ми обясни какво да правя, когато е опасно времето