Валежи от дъжд и сняг ще има през днешния ден

Минималните температури - от 3 до 7 градуса, максималните - до 11°С
Обновена: 9 дек 2020 08:21 | 9 дек 2020 08:10, Анисия Иванова
0

Днес ще е облачно. В сутрешните часове в равнините и котловините ще е мъгливо. В Северна България на отделни места ще преръмява и ще има условия за образуване на поледици.

Преди обяд от югозапад ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта ще обхванат по-голямата част от страната. В Северозападна България ще превалява мокър сняг. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток.

Минималните в населените места са от 3 до 7 градуса. Максимални температури - между 6° и 11°, в западната половина от Дунавската равнина - между 1° и 3°. Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще е предимно облачно, валежи ще започнат едва вечерта. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 9°-12°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно облачно и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над 1500 метра - от сняг. Ще духа силен южен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 4°, на 2000 метра – около минус 1°.

В четвъртък валежи ще има в цялата страна, по планините - сняг, с по-интензивни валежи в Родопите и над Добруджа. Сумарната снежна покривка в населените места от западните и северни райони ще бъде 10-15 см, а в планините до 40 см.

В петък ще бъде облачно с временно спиране на валежите. През почивните дни не се препоръчва туризъм по високите планински места поради условия за интензивни валежи от мокър сняг.

В събота над страната ще започне да преминава поредният Средиземноморски циклон с по- значителни валежи в Централна и в Източна България. В неделя в населените места ще вали дъжд, а в планините мокър сняг.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: НИМХпрогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари