Денят започва със слънце, следобяд ще превали и прегърми

Дневните температури ще достигат до 22 градуса
2 апр 2021 08:39, Анисия Иванова
0
Денят започва със слънце, следобяд ще превали и прегърми
Снимка: БГНЕС

Слънчева е тази сутрин с минимални температури - от плюс 1 до 6 градуса. През деня ще се заоблачава, като повече ще бъдат облаците над западните райони. Късно следобед в района на Видин и над Западна Стара планина ще превали.

Вятърът ще бъде умерен, от запад със скорости до 40 км/ч, а по планините засилен от запад. Дневните температури ще достигат 16 до 22 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над планините ще има облаци и по местата с надморска височина над 1500 м и слаби превалявания в Западна Стара планина и в Рила и в Пирин. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде засилен от запад до 60 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина - около 2, 3 градуса, а на 1500 м до 8, 9.

В събота ще има повече облаци и по поречието на Дунав ще превали дъжд. В неделя, точно в деня на вота, ще захладнее, ще превалява дъжд, по-интензивно в западните и в южните райони. По планините над 2000 м височина ще превали сняг. В понеделник валежите ще спират и слабо ще се затопля.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: прогнозавремеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари