Слънчево и топло, температурите стигат до 37 градуса

Вятърът ще се усили, на места ще превали
9 юли 2021 07:50, Петя Славова
0

Денят ще започне с температури от 19 до 22 градуса. Сутринта валежите над източните райони ще спират. Следобед облачността над западната половина от страната ще се увеличава и късно следобед и през нощта над крайните западни райони ще прегърми. Ще духа умерен източен вятър със скорости до 30 км/ч.

Максималните температури ще са от 30 до 35 градуса, а над източните райони - до 28. В Югозападна България термометрите ще показват стойности до 36-37 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

По морето ще бъде ветровито и със значителна облачност. Сутринта ще превали и по-късно облаците ще намаляват. Вятърът ще бъде умерен от североизток до 40 км/ч. Максималните температури на въздуха ще са от 27 до 28 градуса. Морската вода е с температура от 23 градуса по северното крайбрежие и до 24 градуса по южното. Вълнението ще бъде умерено.

През почивните дни очакваме повече слънце. Ще превалява над планините. В неделя късно следобед и през нощта ще превали на юг от Бургас. В понеделник и вторник ще има повече облаци над планините. В планинските райони са възможни слаби валежи. Ще бъде топло с летни температури от 33 до 38 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари