Обявен е жълт код в 13 области за силен вятър

Максималните температури ще са от 28 до 34 градуса
21 юли 2021 08:00, Анисия Иванова
0
Обявен е жълт код в 13 области за силен вятър
Снимка: НИМХ

В 13 области е в сила предупредителен жълт код за очаквани силни ветрове. Вятърът от запад-северозапад ще е умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина, временно силен, обявен е и жълт код.

Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Пловдивска, Пазарджишка, Хасковска, Кърджалийска и за област Стара Загора. На тези места ще духа временно силен вятър от запад-северозапад с пориви до 20-22 м/с.

Над Западна и Централна България ще е предимно слънчево, а над Източна облачността ще е значителна, предимно купеста. На места, главно в крайните североизточни райони, ще превали и прегърми.

Минимални температури днес от 22 до 16 градуса, по черноморското ни крайбрежие - до 24. Преди обед над източните райони облаците ще бъдат повече, с превалявания в района на Силистра. Следобед облачността ще намалява през нощта до ясно.

Вятърът ще бъде до умерен от северозапад, скорости  до 30 километра в час, по планините - свеж. Максималните температури ще бъдат от 28 до 34 градуса, а по Черноморието 29-31.

Над планините  облачността ще бъде разкъсана, повече над Източна Стара планина. Максимални температури на 2500 метра височина - около 13-14 градуса, а на 1500 метра - до 16-18, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По Черноморието преди обед ще има значителна облачност с умерени североизточни ветрове. Следобед облаците ще намаляват. Вятърът ще бъде от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 29 до 31 градуса.

В четвъртък и петък източните райони ще бъдат притегателен център за облаците. По Черноморието ще бъде прохладно с повече облаци в петък. Дневните температури в населените места ще бъдат от 27 до 33 градуса, по Черноморието - до 27.

В събота и неделя слънцето отново ще сипе жарки лъчи. Ще бъде слънчево и топло над цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари