Времето - идеално за планина и море, температурите до 37 градуса

Следобед над Черноморието ще се развиват купести облаци, без валежи
13 авг 2021 07:50, Петя Славова
3

Посрещаме петък 13-и с минимални температури – от 16 до 21 градуса, по Черноморието – 22, 23. Предиобед ще има разкъсани облаци над източните части от страната, а на запад ще бъде слънчево. Следобед над Черноморието ще се развиват купести облаци, без валежи.

Вятърът ще бъде слаб от север-североизток, скорости до 30 км/ч, по планините умерен, от север-северозапад. Максималните температури в населените места ще бъдат от 31 до 37 градуса, а по Черноморието до 28, 30, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над планините облачността ще бъде разкъсана, повече следобед над Източна Стара планина, без валежи. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде умерен свеж от север до 50 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина – около 15, 16 градуса, а на 1500 м – до 21, 23.

По Черноморието ще има разкъсани облаци, повече по северното крайбрежие. Следобед облаците ще се увеличат, без валежи . Вятърът ще бъде от североизток, слаб до умерен до 30 км/ч и ще понижава усещането за топло и задушно време. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 28 до 30 градуса. Морската вода е с температура от 27 градуса по северното крайбрежие до 27, 28 градуса по южното. Вълнението по северното крайбрежие – слабо с височина на вълните до метър и половина, по южното крайбрежие – умерено с височина на вълните до 2,5 метра.

От събота у нас започва период със сухо и горещо време. В традиционно най-топлите места температурите ще достигат до 38, 39 градуса. В понеделник и във вторник ще се задържи горещо с дневни температури достигащи до 40, 42 градуса.

Очаква се дните до сряда да бъдат най-топлите за месец август. От четвъртък започва плавно понижение на максималните температури, ще се задържи сухо. Поради продължителното засушаване паленето на огън в планината е опасно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и какво му е идеалното за море при 37 градуса да се пържеш?
1
0
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Само пари нема :)))