Синоптик: За Коледа и Нова година ще има сняг

Температурите може да стигнат до -12 градуса
1 дек 2021 09:25, Петя Славова
29

Заради падналия сняг много шофьори по основни пътища в страната имаха сериозни проблеми. На места се образуваха тапи заради аварирали автомобили.

"Декември започва с динамично време, зимата показа своето присъствие много по-рано - преди да настъпи астрономическата зима, която е на 21 декември. Този сняг няма да кажа, че ни изненада, защото някъде около 5-6 дни вече прогнозите от колебливи за снеговалежи станаха по-сигурни. През следващите дни ни очаква много динамично време", каза синоптикът Петър Янков за "България сутрин".

Ще преминават много циклони, които ще са с центрове над Гърция, стана ясно от думите му.

Още по темата

"Те ще носят много по-обилни валежи от дъжд и сняг. По планините този сняг постепенно ще се увеличава и натрупаната снежна покривка в рамките на 15-20 см. Най-много е в Рила и Родопите, така че за всички любители на зимните спортове - след студентските празници ще има достатъчно сняг за практикуване на тези спортове. На 7 декември ще вали интензивно дъжд и сняг, а още в събота в Западна и Северна България се очакват отново силни валежи от мокър сняг. В източните райони те ще бъдат от дъжд", допълни Янков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че ни очакват минимални температури от -3 до -7 градуса.

"В момента най-ниската температура е в западните райони. В следващите дни дневните температури ще се повишат. Около 8-10 градуса ще бъдат на най-топлите места, след което следва тази вълна на захлаждане, като дневните температури ще се движат между 2 и 5-6 градуса. За Коледа се очаква сняг, очакват се снеговалежи в периода около 21 до 23-24 декември. След което се очакват по-ниски температури, които ще са от -8 до -12 градуса", коментира Петър Янков.


Синоптикът добави, че декември ще бъде с повече валежи в Западна България, но като цяло ни очаква по-топла зима.

"По-малко валежи и по-топло време ще има в източната половина от страната. Втората половина на зимата ще бъде по-валежна. Новата година традиционно върви с едно затопляне между 28-29 декември. А за 30-31 последните прогнози са за снеговалежи", сподели Янков.

Попитан в какъв период може да се направи една реалистична прогноза, той отговори: "Повече от 15 дни не може да се прогнозира с динамични модели и карти, които се показват на специалистите."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новата година традиционно върви с едно затопляне между 28-29 градуса.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на метеоролога , че си признава на неточността на прогнози за повече от 15 дни !Тогава защо се пъне да ни осветлява какво ще е след 20 дни (Нова година) ?!
15
0
 
6
 
! Отговори
метео преди 2 години
Ваксините не са това което са.
14
4
 
10
 
! Отговори
Хехе преди 2 години
Сутринта по Нова, Виктор Николаев обсъждаше с колежката си новата коледна песен на Елтън Джон и Един Шийрън. После ни в клин , ни в ръкав заяви "Какво ли ще каже Джордж Майкъл за този дует?"Очевидно водещия е интелигентен и начетен,но за втори път му се случва нелепо да се заиграва в ефира с паметта на починали. Трябва да се чете,Николаев и по-смирено и с уважение !
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, щом е обещал човека... Не са избори вече, но обещават.
12
1
 
11
 
! Отговори
ШОПО преди 2 години
Самоковската кметица на София пак няма да е разбрала, че ще има сняг.
11
2
 
14
 
! Отговори
Нострадамус преди 2 години
За НГ ще има космически сметки за ток, парно, храна ,ще има пияни ми..сирки ,ще има пациенти в Пирогов с липсващи пръсти от пиратки, ще има непочистени улици и тротоари... Мила родна картинка.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нима!?!
9
2
 
8
 
! Отговори
Празници преди 2 години
Според НСИ най-много хора умират по празниците от преяждане и препиване, от шофиране в пияно състояние и тъй нататък.
8
2
 
6
 
! Отговори
Умрели ще има преди 2 години
Това е прогнозата още умрели хора, докато други хора празнуват пият, ядат и правят секс голям празник и за търговците и заведенията.
7
1
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Мими разбра,че палтото не е от...норка,когато заваля сняг и около нея замириса на...коза.
6
1
 
17
 
! Отговори
БАШ СИНОПТИК преди 2 години
Малка е вероятността за сняг по нашето Черноморие през юли и първата половина на август
5
1
 
10
 
! Отговори
Ясновидец преди 2 години
Много познават тези синоптици. То сняг си има и доста преди Новата година и Коледата. Сега остава и да прогнозират, че през лятото ще е горещо и ще ходя да си почивам на море ! Дори е възможно и да вляза въм водата, когато ми стане много горещо !
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Петър Янков всяка година прави прогноза за сняг на Коледа и всяка година се проваля. Сигурно му плащат от хотелиерския бранш.
3
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече не сме за сняг и студ. Ще има много измрели. Това нее бай Тошовото време когато се отоплявахме с Парно Ток Нафта дърва и въглища.. Парно с истинска пара за 12 лв на месец при пълна мощност. Ток 1.5 стотинки за кв.час. Битова нафта на 8 ст за литър. Кубик дърва 5 лв. Тон въглища 12 лева. Нямаше човек който да студува. А сега куче влачи рейс.
2
1
 
17
 
! Отговори
Както преди 2 години
казваха в казармата едно време, зимите и службата са тежки, но за сметка на това продължителни!
1
6
 
14
 
! Отговори
Кичро преди 2 години
Сняг ще има, пари не.