Значителна облачност в страната, на места и сняг

Днес температурите ще са от 3 до 16 градуса
13 дек 2021 07:50, Петя Славова
1

Седмицата започва с температури от минус 1 до 5 градуса в западните райони, на юг и на изток ще са положителни до 4 градуса. Облачността ще бъде значителна.

Предиобед ще превалява слаб сняг в западните и южните райони. Следобед валежите ще продължават в Източна България и ще бъдат смесени от дъжд и сняг. По-интензивни ще бъдат на юг от Бургас.

Вятърът ще бъде слаб от северозапад със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в населените места в Западна и Северна България ще бъдат от 3 до 16 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините предиобед ще има значителна облачност с валежи от мокър сняг. Следобед валежите с временни прекъсвания ще продължават. Новата снежна покривка ще бъде от 10 до 15 см.

Във вторник ще вали сняг над цялата страна, като по-продължителни ще бъдат валежите в Дунавската равнина. Интензивни снеговалежи се очакват в Родопите. В сряда и четвъртък ще се задържи студено. Сняг ще вали главно в северните и в източните части от страната.

В петък след временно спиране на снеговалежите от север ще проникне по-влажен въздух. Ще се заоблачи и в Добруджа предиобед отново ще завали сняг. Следобед облаците ще намаляват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живот си живеете с тези смешни температури и с тези 10 см. сняг. Ако дойдете тук в ЯКУТСК при минус 34 градуса и 57 см сняг ще ви се стори много топло. Но тук хората са свикнали и не ги е страх. Имат отлична организация и никога снега не ги изненадва. Градският транспорт работи всички булеварди са изчистени до асвалт даже вътрешно кварталните улички са лъснати. При минус 34 градуса дъхът ми замръзва. Това е хубавото че няма вятър и студа не се усеща много.