Чака ни студен уикенд с превалявания от сняг

Днес максималните температури стигат до 8-9 градуса
17 дек 2021 07:50, Петя Славова
0

Времето на 17 декември ще е със значителна облачност. Минималните температури ще са от - 2 до 4 градуса, по високите западни полета - на места до минус 3 градуса.

В Добруджа ще превалява сняг, а дъжд и сняг ще вали по Черноморското ни крайбрежие. Над Северна и Западна България ще вали сняг в следобедните часове и за кратко в крайните северозападни райони облаците ще се разкъсват.

Вятърът ще бъде слаб от северозапад със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 4 до 9 градуса, в крайните северозападни райони - на места до 8-9, предава Bulgaria ON AIR.

Над планините ще има значителна облачност с валежи от сняг главно над Източна Стара планина, а следобед и над Рила и Пирин. Новата снежна покривка ще бъде от 7 до 10 см.

Уикендът се очертава да бъде студен с превалявания от сняг. По-съществени ще са валежите в събота в Предбалкана и в Стара планина. В понеделник нова студена вълна от север ще донесе снеговалежи. Във вторник ще грее студено слънце с дневни температури в населените места от -1 до 4 градуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари