Вятърът спира, утре ще е предимно слънчево

Във вторник през страната ще премине студен фронт
Обновена: 15 яну 2022 21:31 | 15 яну 2022 21:06, Анисия Иванова
4
Вятърът спира, утре ще е предимно слънчево
Снимка: БГНЕС

Утре ще е предимно слънчево. Минималните температури сутринта ще са между минус 7° и минус 2°, в София около минус 6°. Сутринта на отделни места в котловините и низините ще има мъгла или ниска облачност. Вятърът ще бъде слаб от югозапад.

Максималните температури ще са между 2° и 7°, в София - около 3°. Атмосферното налягане след обяд ще започне да се понижава, но ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Преди обяд ще духа слаб северозападен вятър, след обяд ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури на въздуха ще са 4-6°. Температурата на морската вода е 6-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб западен, по високите и открити части - умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 2°, на 2000 – около минус 4°.

В понеделник вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили; с него температурите ще се повишат. От север ще се появи разкъсана висока и средна облачност.

През нощта срещу вторник и във вторник през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще бъде ветровито; облачността временно ще се увеличи, от северозапад на югоизток на места ще превали, предимно сняг. Сутрешните температури във вторник ще са малко по-високи, дневните ще се понижат. В сряда ще има променлива облачност. Застудяването ще продължи - минималните температури ще са между минус 7° и минус 2°, максималните - предимно между 1° и 6°. Северозападният вятър временно ще отслабне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: НИМХвреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Жълт сняг преди 2 години
За да няма жълти кодове, трябва да се ориентирате на югоизток, когато се облекчавате сред природата.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз привършвам дървата и въглищата и ще трябва да се грея само с двата юргана останали ми от Бай Тошово време. Добре че по онова време ги купих че сега с тези олекотени завивки ще вкочанясам.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано времето не застудява сериозно че в тази мизерна губерния ще мреме не от курона от глад и студ. Бог е милостив и няма да ни прати ледени дни..