Обилен снеговалеж в Западна България, нахлува студен въздух

Пътните настилки са заснежени, мокри, на места заледени
21 яну 2022 07:50, Анисия Иванова
9

Сняг и студ днес в цялата страна. Причината за това е преминаването на студен атмосферен фронт. Рано тази сутрин обилен снеговалеж обхвана западните части на страната.

Пътните настилки са заснежени, мокри, а на места и заледени. Образува се нова снежна покривка. Максималните температури на много места няма да прескочат нула градуса.

Сутрешните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, в София около минус 1, а към 14 часа ще са между 0 и 5 градуса, в София - около 0. До края на денонощието чувствително ще се понижат и в почти цялата страна ще станат отрицателни.

Максималните температури в населените места ще са от 2 до 9 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. Снежна е обстановката в столицата тази сутрин. Вали обилен снеговалеж, температурата е минус 1 градус.

По Черноморието максималните температури ще са 4 - 5 градуса, в Северна България около 2 - 3, в южните райони между 3 и 5 градуса.

През деня в петък в по-голямата част от Южна България ще превалява сняг, на места в низините примесен с дъжд. След обяд от северозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява.

Събота за кратко снеговалежите ще спират. Следобед в Странджа ще се заоблачи и ще има превалявания от сняг. Застудяването ще продължи и сутрешните температури ще са между минус 10 и минус 5 градуса, а дневните между минус 4 и 2 градуса. В неделя очакваме валежи от сняг, по-интензивни ще бъдат в Южна и Източна България.

В понеделник и вторник ще бъде мразовито с по-съществени снеговалежи в западните и източните части от страната, ще има и виелици в Добруджа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: снягвремеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще търсите вие Боко, той ги ловеше във въздуха снежинките
4
9
 
9
 
! Отговори
Всички на протеста преди 2 години
Снегът е още едно доказателство, че Гешев трябва да си подаде оставката доброволно. Мда. Така мисля. О - став - ка! 😄
3
1
 
20
 
! Отговори
Хах преди 2 години
Ами все пак сме в сезон зима, така че снеговалежа е нормално явление.
2
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ни донесе промяната- студ, сняг и рекордни цени на ток и парно
1
4
 
11
 
! Отговори
1 преди 2 години
Ти кой си ,Минчо Празников???