Синоптик: Трайно затопляне, снегът беше за последно

До края на месеца се очакват температури до 28 градуса
21 апр 2022 11:43, Петя Славова
7
Синоптик: Трайно затопляне, снегът беше за последно
Снимка: БГНЕС

От днес се очаква затопляне. "Снеговалежите бяха последните изяви на отиващата си зима. Предстои едно трайно повишение на температурите. До края на месеца ни очакват температури от 22 до 27-28 градуса. Времето ще бъде динамично с чести валежи", прогнозира синоптикът Петър Янков в студиото на "България сутрин".

По думите му празниците у нас ще започнат с валежи в крайните западни райони.

Още по темата

"На 23-24 април ще има валежи главно в Добруджа, но ще има и много слънце. На 24 април съществени валежи ще има главно в планините. Повече валежи ще има на 25 април в Югозападна България, където ще има и гръмотевични бури, които ще продължат до следобед на 26 април", допълни синоптикът.  

"Температурите вече трайно ще се повишават и дори минималните ще бъдат положителни. Средно сланите съществуват до 20-25 април. Сега до края на месеца може да има в Западна България, но те ще бъдат краткотрайни", посочи Янков пред Bulgaria ON AIR.

И заключи, че пролетта е по-хладна и април се държи като март, но след топлата зима е естествено пролетта да бъде по-хладна и с по-чести валежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Л.Иванов преди 1 година
Тия метеоролози трябва да имат и малко срам! Само да попитам- за кой/кои/ тая зама беше топла! Или ние ядем доматите с колците! Срам!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха дано ...
3
2
 
5
 
! Отговори
Петров преди 1 година
за синоптиците всичко е естествено- и плюс 20 градуса през декември и обилен сняг в края на април, да се чудиш изобщо за какво им е да правят прогнози, щом няма норма и всичко е естествено.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На бедните българи не ни трябва студ и сняг.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя зимата уж си отиде още на 21 март,но май не е глобално затопляне а глобално застудяване!!