Времето днес: Слънчево с максимални температури до 29 градуса

На места има вероятност да превали и прегърми
25 апр 2022 10:27, Анисия Иванова
1

Минималните температури в страната ще бъдат от 9 до 14 градуса. Денят ще започне с облаци, които бързо ще се разкъсват и намаляват. Следобед от запад ще се появят облаци. Ще превали и прегърми.

Очакват се силни гръмотевици в югозападните райони и в Родопите. Вятърът ще бъде умерен, от север-северозапад слаб, със скорости до 20 км/ч. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от югозапад със скорости до 40 км/ч.

Максималните температури в населените места ще бъдат от 24 до 29 градуса. Над планините ще има разкъсана облачност, следобед с валежи и гръмотевични бури в Рила, Пирин и Родопи, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Максималните температури над 2500 метра височина ще бъдат около 4-5 градуса , а на 1500 метра до 13-14 градуса.

Във вторник времето ще бъде динамично, с подсилен дневен ход на облачността. Следобед в западните и централните райони ще има условия за силни гръмотевични бури. В сряда ще има повече слънце и краткотрайни следобедни валежи над западните райони.

В четвъртък и в петък слабо ще се понижат температурите, но ще се задържи топло за сезона, с дневни температури от 22 до 26-27.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: прогнозавремеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
5
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
ДА е ТОПЛИНАв ДУШИТЕ ни