Очаква ни дъждовна седмица с високи температури

По Черноморието ще е сухо, без валежи
6 юни 2022 11:08, Анисия Иванова
1

Слънце и краткотрайни валежи се редуваха през почивните дни. Дневните температури се задържаха високи и максималните бяха между 30 и 35 градуса.

"Явно ще ни върви по вода, защото се очертава да преживеем една дъждовна седмица. Юни започна с повече валежи. Днес също очакваме дъждовно време. В следобедните часове ще бъдат по-силни гръмотевичните бури. Ще се образуват купесто-дъждовни облаци и не са изключени градушки в Западна България", съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова в "България сутрин".

Тя добави, че във вторник и сряда отново ни очакват проливни дъждове, а в сутрешните часове ще има разкъсана облачност. По думите ѝ повече слънце ще има във вторник. Според синоптика в планините няма да бъде подходящо за туризъм, тъй като ще падне обилно количество валежи.

"Юни се характеризира като най-дъждовния месец от трите летни месеци, така че има условия за неблагоприятни атмосферни явления като градушки и проливни валежи. Температурите ще паднат с два-три градуса тази седмица. По-прохладно ще бъде. Сравнително високи ще бъдат температурите - около 30-32 градуса", каза още Янкова.

Синоптикът поясни, че по Черноморието се движим под нормата за валежи. Тя посочи, че там времето е сухо.

Янкова обърна внимание, че над Балканите атмосферата не е стабилна, а над Европа има атмосферно смущение, но през юни месец е типично да има проливни валежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
ние сме безбожници и господ ни наказва всеки ден с градушки но никои не си вземапоука затова ще има да си патиме жестоко