Дъжд с гръмотевици, жълт код за осем области на страната

Максималните температури ще стигнат 29 градуса
8 юни 2022 08:08, Анисия Иванова
2

Жълт код за опасно време - дъжд с гръмотевици в осем области на страната днес. Денят ще започнe с минимални температури от 13 до 17 градуса, в северозападните райони и в Добруджа по-ниски - около 11-12. Преди обед разкъсана ще бъде облачността над морето и слабо ще превали.

Следобед над цялата страна облачността ще започне да се увеличава. Ще се развиват купести облаци, повече над Западна България. Ще превали и прегърми в Югозападна България, като по-интензивни валежи ще има над планините в югозападните части от страната.

Максималните температури в населените места ще бъдат от 26 до 29 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. Над морето облачността ще бъде значителна. В сутрешните часове ще има превалявания.

В четвъртък краткотрайните дъждове ще бъдат често явление у нас. Повече ще вали в западните и централните райони. В петък нова хладна и влажна вълна ще премине през страната с валежи и гръмотевични бури.

В събота ще вали главно в източната половина от страната. В неделя ще превалява над цялата страна, с по-обилни количества над Добруджа и по морето..

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е че да ги бяхте написали тези 8 области!