Днес ще е горещо с температури до 38 градуса

Не се очакват валежи
18 авг 2022 07:50, Петя Славова
2

Днес температурите започват от 18 до 24 градуса. Очаква се разкъсана облачност над източната половина от страната. Следобед в североизточните райони ще превали слабо, докато на запад ще има повече слънце. Вятърът ще бъде слаб от северозапад със скорост до 20 км/ч.

Максималните температури в населените места ще са от 33 до 38 градуса, в района на Сандански до 39 градуса. Над морето ще има разкъсана облачност, повече над Северното ни крайбрежие. Вятърът ще бъде умерен от североизток до 30 км/ч.

Максималните температури на въздуха ще са до 29-30 градуса. Морската вода е с температура от 26 градуса по Северното крайбрежие, до 26-27 градуса по Южното. Вълнението по Северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 метра, а по Южното крайбрежие също ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 метра, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще има купеста облачност, повече над Източна Стара планина. Като валежи не се очакват. Вятърът по високите части, над 2200 м височина ще бъде умерен от северозапад със скорост до 40 км/ч. Максимални температури над 2500 м височина ще са около 12-13 градуса, а на 1500 м височина до 20.

Утре ни очаква много горещо време с температури в южните места до 39-40 градуса. Като през нощта от запад на изток ще премине хладна вълна с валежи и захлаждане. В събота се очакват гръмотевични бури в цялата страна. Ще започне захлаждане.

В неделя ще бъде хладно с валежи в източните райони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
…!! преди 1 година
Браво, това да се чува, слънце и топло време!
1
1
 
6
 
! Отговори
x преди 1 година
Любимото ми време, жега и малко дрехи, климатик включвам рядко. А зимата - студ, поскъпващи енергийни носители, стягай се народе. Както казваше Едард Старк от Игра на тронове: "Зимата иде".