Синоптик: От средата на месеца рязко ще застудее

Според Петър Янков добре е да сменим гумите със зимни до 10 ноември
3 ное 2022 16:00, Петя Славова
13

Продължава топлото време за ноември месец като през деня температурите на места стигат до 25 градуса, а средните  за месеца са между 10 и 15 градуса.

Днес времето също е топло, като ни очакват стойности от 20-25 градуса. Това е с около 8-10 градуса по-високи от нормалните за сезона.

"Намираме се във вихъра на сиромашкото лято. Това ще продължи, въпреки очакваните валежи през почивните дни, които ще понижат температурите - дневните ще бъдат около от 14 до 19 градуса в населените места, а по планините ще превали и мокър сняг. Топлото време ще продължи до 10-11 ноември, след което ще настъпи пълен обрат със сериозни заявки на зимата. Това прогнозира синоптикът Петър Янков в ефира на "България сутрин".

По думите му би било добре шофьорите да сменят гумите си със зимни до 10 ноември, тъй като след тази дата се очакват превалявания от сняг.

"Очакват се резки застудявания. От 13-и до 16-и ноември в населените места се очакват температури между 2 и 10 градуса по най-топлите места. В северните части на страната ще превалява и сняг, но няма да има сериозни натрупвания", прогнозира Янков.

Според синоптика съботата ще бъде по-подходяща за планински туризъм. Валежи се очакват в неделя - по-съществено в крайните югозападни райони заради средиземноморски циклон.

"С нахлуването на по-студен въздух след 10-11 ноември ще се осъществи и едно усилване на вятъра", подчерта синоптикът в студиото на Bulgaria ON AIR.

Петър Янков обобщи, че в този период от годината времето е динамично и се наблюдава рязка смяна на резултатите от прогнозите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Земята замръзва и офанзивата на руснаците започва. Драги НАЦЯГИ, кръстете се, вашия освободител идва. Ще почувствате лекота, възнасяйки се към небесата, а при срещата Ви със Св. Петър, ще бъдете изпратени ДИРЕКТНО В АДА :) ХАХАХАХАХАХ
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая зима ще е много студена, не заради кризата с газа, а заради сигналите от природата - какво ли не цъфна посред есен, а каква реколта имаше в гората... тонове гъби през септември набраха гъбарите, което не е добре според старите.
7
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искаме дъжд. Искаме дъжд. Искаме дъжд.
6
4
 
13
 
! Отговори
Зимна гума преди 1 година
Зеленски ще пожълтее, ще почервенее и ще поиска още милиарди и оръжия, а opkитe (и пенсионерите в бг) ще стоят на тъмно и студено.
5
4
 
18
 
! Отговори
Така е преди 1 година
Ядрената Зима - Идва!
4
6
 
11
 
! Отговори
Лудница преди 1 година
Вчера и днеска трябваше да пускам климатика на студено в Пловдив.... 30 градуса жега... 3 НОЕМВРИ по дяволите....
3
7
 
18
 
! Отговори
радомир преди 1 година
Време е следващата седмица да закрием най-после туристския сезон и да открием отоплителния сезон. То и сега вечер без климатик си е студено, но следваме евроатлантическите заръки да седим на ладно.
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕВН, ЧЕЗ и ЕОН харесаха това.
1
8
 
7
 
! Отговори
сина преди 1 година
Блага новина за ушите на Путин!