До края на седмицата може зимата да "почука" на вратата

Първите дни на седмицата са есенни, но в петък ще нахлуе студен въздух
7 ное 2022 09:18, Петя Славова
10

По-значителна облачност и валежи се наблюдаваха в неделята в някои части на страната. Температурите тръгват надолу като синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова коментира, че сиромашкото лято ни напуска и предстои динамична седмица.

"През първите дни времето ще ни държи в есенна обстановка и до края на седмицата е възможно зимата да "почука" на вратата ни. Температурите ще се понижат доста",  каза Янкова в студиото на "България сутрин" и сподели, че до четвъртък ще усетим чувствителното захлаждане.

"От днес до сряда ни очакват повече мъгли и ниска облачност, а в средата на деня - повече слънчево време. Температурите ще са в интервала между 15 и 19 градуса. Вторник, сряда и четвъртък ще бъдат с 1-2 градуса по-ниски. В петък вятърът ще се ориентира от североизток и ще нахлуе по-студен въздух, който ще понижи температурите. Тогава е възможно да има и превалявания в населените места, границата между дъжд и сняг ще е под 1000 метра надморска височина", допълни Янкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ първите валежи от сняг се очаква да бъдат в столицата.

"Все по-често вече ще се радваме на снежните картини, въпреки че дългосрочната прогноза за зимата е с 1-1,5 градуса по-топла. А над Балканите обстановката ще се нормализира, валежите ще спират и ще преобладава разкъсана облачност. В Гърция имаше доста тежка обстановка, отново наводнения. Много от магазините са под вода, няма сериозни материални щети", подчерта синоптикът.

Янкова добави, че захлаждането ще е краткотрайно: "Към средата на месеца ще се редуват по-топли и по-студени дни. Няма да има толкова валежи, повече ще преобладават слънчевите дни. Към края на ноември температурите ще паднат вече по-чувствително и захлаждането ще продължи по-дълго."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Баца Гелуша преди 1 година
Преди 20ноември няма студ и сняг.от мен да го знаете
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се казва "сиромашко лято" - " *** лято" е израза !
6
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 1 година
"Где та на белом свете, где навсегда мороз, трутся спиной медведи о земною ос. Мимо пройдьот столетия, спят под леду моря, трутся спиной медведи, вертится Земля..." Там някъде по белия свят, където винаги е студено, мечките си чешат гърбовете в земната ос. Минават столетия, спят под леда моретата, чешат се мечките, върти се Земята. Тази песен не е за глобалното затопляне, 1967 г. нямаше такива истерии, а песента просто е за любов. Кавказка пленница, Мосфилм.
5
0
 
4
 
! Отговори
Зимата идва преди 1 година
Време е да отлитаме към топлите страни.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1 - Всички прогнози са супер точни, докато не са ...
3
0
 
6
 
! Отговори
Баба Радка преди 1 година
Както всичко в БГ е фейк новини.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мда.Като им кажеш "Ей,има инфлация ,ниски са доходите,не искаме да даваме оръжия и т.н." те ти отговарят "Това е руска пропаганда и си го въобразявате."Да се радват на облаците сега.Времето е тъжно като нас...
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това го писахте и за края на м. октомври, да чакаме сняг за Димитров ден, а тогава беше 23 градуса. както всичко дрпуго и новините за времето не са верни.