Обявиха въздушна тревога в Киев

Хората са помолени да се отправят към убежищата
Обновена: 24 фев 2022 18:41 | 24 фев 2022 18:22, Нели Христова
57
Обявиха въздушна тревога в Киев
Снимка: Getty

В Киев е обявена въздушна тревога, а жителите на столицата са помолени спешно да оттеглят в убежищата. Това съобщиха от градската администрация на Киев.

"Внимание! В Киев е обявена въздушна тревога! Всички трябва спешно да се отправят към укритията за гражданска защита!", се казва в съобщение, публикувано в канала на администрацията в Telegram.

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че жителите на столицата могат да се подслонят в киевското метро, където за тази цел са предвидени четири станции.

"Приятели! Четирите станции на червения клон на метрото, на които по организационни причини сега не се движат влакове, са отворени, за да могат жителите на Киев да ги използват като убежище в случай на въздушно нападение. Това са станциите Академигородок, Нивки, Святошин и Житомирска. Също така искам да ви информирам, че всички станции на киевското метро са достъпни за хората по всяко време на денонощието по време на тревогата. За да издържим на опасността", пише той в канала си в Telegram.

По-рано пресслужбата на киевското метро съобщи, че метрото продължава да работи, с изключение на няколко станции по червената линия. В момента не се събират такси за пътуване, тъй като метрото може да се използва като бомбоубежище от жителите на града. От пресслужбата уточниха, че 46 станции могат да работят в режим на укритие.

Преди седмица градските служби на Киев получиха инструкции и започнаха подготовка за предотвратяване на възможни рискове в случай на извънредна ситуация от военен характер.

По време на брифинг Кличко заяви, че осигурено допълнително производство на електроенергия, което дава възможност да се осигури непрекъснато снабдяване с електричество при усложнена ситуация. Предприятията са подсигурени с гарантирана непрекъсната връзка в случай на изключване на мобилните комуникации и интернет. Усъвършенства се системата за оповестяване на населението и служителите на службите в града. Сформирана е комисия по въпросите на евакуацията на населението на ниво градска администрация и във всеки отделен район на столицата.

Той увери, че властите в столицата действат в съответствие с ясен план, а всички органи работят в тясна координация с цел осигуряване на нормалното функциониране на живота в Киев работи без проблеми и предотвратяване на евентуални провокации и към това как да се справят в случай на нападение.

В момента в Киев има над 500 хранилища, разположени до обекти от критичната инфраструктура, и почти 4 500 съоръжения за двойна употреба, където в случай на извънредна ситуация могат да се укрият жителите на столицата.

„Това са подземни паркинги, топли връзки, метро, мазета и сутерени”, уточни Кличко. „Не изпадаме в паника и не се страхуваме, но сме готови за всякакъв сценарий на събитията”, каза кметът на Киев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 49:Лозенец до 107 училище, Южен Парк, Западен Парк, Редута ,Лагера до теца и бившия обувен завод...и др Занемарени всичките но все още съществуващи.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
44 Демокрация няма и никога не е имало и комунизъм не е имало има социализъм и капитализъм
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един въпрос, у нас има ли бомбоубежища? Ако недайси Боже трябва да се евакуираме знаете ли къде може да стане това? Изключвам софийското метро, то не ми вдъхва доверие, но вероятно е по-добрия вариант от избитите с ремонти пателки. Та, знаете ли къде да се евакуираме хора?
28
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако руснаците останат в Украйна, ще понесат големи загуби. С партизанска война украинците ще ги бият на части.
27
1
 
4
 
! Отговори
Киндзадза преди 2 години
Като аргумент за военна операция беше цитирано провеждането на "хуманитарна интервенция" Според тази конвенция в случай на масови нарушения на правата на човека в друга държава има право на намеса с използването на военна сила, за да се гарантира защитата на населението и без изричното съгласие на съвета на ООН....Познахте ли текста джендаи ?! Косово...Европейската позиция след бомбардировките на НАТО над Югославия....Русия провежда хуманитарна интервенция, според запада. Безценно...
26
4
 
6
 
! Отговори
До 43 преди 2 години
Не напада."Освобождава".
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
27 Русия и Карл Маркс, нямат нищо общо с демокрацията.
24
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия превзе летището в Киев.Войната свърши за ден.
23
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано да стане истинска Трета световна война, да намесят и България, та да видим нашата армия как ще се сражава и отбранява страната си, да видим каква изобщо армия от смели мъже ще съберат?! Като гледам - само *** са останали..
22
10
 
5
 
! Отговори
Пачо преди 2 години
"Цял ден имам главоболие Бесен съм Не мога д апроумея как в 21 век може да има война в Европа Но очевидно примитивният Путин живее някъде далече назад"Викаш справедливо е Европа да прави войни по света.
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз така предлагам Да излязад на ринга Зеленски и пенсионера Путин Да видим тогава кой ще спечели ...
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи казваш американците накараха путин да нападне Украйна Брей да му се не види
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се изправят лично Путин, Байдън и украинския парцааалски президент...тримата да се бият! Защо трябва невинни хора да патят заради тяхната дипломатическа неграмотност?! Ами малки деца загиват, бе, алоуууу....
18
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цял ден имам главоболие Бесен съм Не мога д апроумея как в 21 век може да има война в Европа Но очевидно примитивният Путин живее някъде далече назад
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия Боговете от САЩ са виновни! Те подклаждаха огъня...Така САЩ нападна и Виетнам, нахлуха в чужди земи и ми се пишат герои, а са типични "убийци"!
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не забравяме, че когато през 1939 г. СССР нападна Финландия, тогава Малка Финландия разгроми 400-хилядната съветска армия, но подписаха мирно споразумение в Москва през 40-та година и войната приключи.
15
2
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Целта на Путин е народа в Киев,да свали сегашната власт и да се установи проруско управление. С две думи...контрамайдан.
14
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да имаше сега един Рейгън и една Тачър....
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Русия не бяха реагирали навреме светът щеше да види и понесе последствията на така наречената демокрация както никога и никаде досега . С.Р
12
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да живее Русия да живее Путин щото ако не е той в цял свят ще властва Демокрация долу Адам Смит слава Карл Маркс СЛАВА Русия