Войната в Украйна полага основата на новата световна история

Путин не можел да пречупи духа на украинците
Обновена: 13 мар 2022 10:13 | 13 мар 2022 10:05, Камелия Цветанова
439
Войната в Украйна полага основата на новата световна история
Снимка: БГНЕС

Путин може да превземе територията, но няма да пречупи духа на украинците, заяви проф. Михаил Станчев пред bTV.
Историкът и бивш управляващ на украинското посолства вече втори ден е в България заедно със съпругата си.

Още по темата

Но споменът за войната не го напуска: „Будя се през нощта, защото по това време започваха ракетните удари и не мога да спя нормално. Дори вчера имах среща с един познат тука и погледнах часовника и видях, че наближава 6 ч. и скоро ще започне комендантския час и забравих, че съм в София“. Ученият се евакуира, след като децата му убеждават съпругата му да напусне града, което тя първоначално е отказала да направи. За разлика от повечето бежанци, които се насочвали към Полша, те тръгнали към Одеса, където той е отраснал.

Пътували с влак и били само двамата със съпругата му. Проф. Станчев още не може да проумее действията на Русия, която е обичал. Според него Кремъл е може да се превърне в лидер в „евроазиатското пространство“, но сега ситуацията е такава, че Украйна и Русия няма да могат да оправят отношенията си през следващите 100 години.

Неговите роднини в Русия се отнасят по различен начин към случващото се. Някои с страхуват да се обаждат в Украйна, за да не влязат в полезрението на властите, но не одобряват инвазията. Единият му племенник обаче заявил, че „Путин ще ги освободи“ и той спрял да говори с него.

Според проф. Станчев в момента се полага основата на новата световна история и то започва с войната в Украйна. Нещата няма да се променят към добро, докато Путин не бъде свален от власт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


439
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
324
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последно на иранците или на украинците.
323
6
 
1
 
! Отговори
вършец преди 2 години
Много много прости човеци всяка "светла" демокрация е завършвала с редукция на човеците. Четете историята. Те ви напечатиха "финикийските" знаци, вие скачахте за тях, но не знаехте че зад това се крие почитта на сатанистите към бога "МОЛОХ" .... на слънцето и войната. Е сега вече почна войната и отвориха фурните да ви горят да не ....... орталъка.
322
7
 
7
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Войната в Украйна полага основите на третата световна война.
321
7
 
15
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
В исторически план обаче още през 15 век Богдан Хмелницки разбрал, че Украйна трябва да е съюзник на Русия. Само по този начин може да се защити от набезите на турци, татари и други азиатски нашественици.
320
6
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Украинците мразят руснаците още от периода на голодомора през 1932. Тогава от глад загинали около 7 милиона украинци. Но СССР не е бил управляван от руснак, а от Грузинец - Джугашвили. Той не е изпитвал никакви топли чувства към украинците, напротив, бил вбесен от поведението им. Годината се случила неплодородна в Русия и житото просто не стигало. А украинците, вместо да помогнат, започнали да си крият житото в землянки. Това вбесило диктатора и той заповядал насилствено изземване и голодомор.
319
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
по скоро нов световен ред, в който сащ няма да имат думата.
318
39
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че България извади късмет и мина между капките да влезе в НАТО и ЕС, че сега да сме на сигурно място. Представяте ли си руснаците да бяха нахлули в България, когато за първи път се почуствахме бели хора.
317
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До не може да бъде! А тти какво предлагаш? Украинците да започнат да викат ура за руснаците, които са ги убивали ли? Ами явно колкото и да им се иска на руснаците, украинците не ги считат за братя. Убивай ги, трепи ги, насила братство не става.
316
9
 
27
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Човекът се надява на нещо,макар че не го разбирам на какво се надява -на бандеровската идеология ли!?Не знам дали ще им бъде пречупен духът ,но че самата Украйна ще бъде начупена на няколко парчета е сигурно и този човечец не го вижда?!Тъжно е разбира се ,но отстрани се нижда по-добре....
315
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин изглежда готов да се скрие зад нова желязна завеса. Че Русия е номер 1 донор на хора в света. Пък ще прилапа и Украйна, за успокоение.
314
5
 
21
 
! Отговори
ИОщеНещо преди 2 години
Крайно наложително е всички страни предизвикли тази огромна трагедия в Украина да започнат преговори незабавно и да постигнат бърз, траен и справедлив мир.И така наречения "Запад" да не се прави на вода ненапита и да продължава да налива масло в огъня, а да се покае. Защото светът е вече много малък и... Господ вижда.
313
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин трябва да доведе войната до край и да освободи Украйна от фашистките банди на Бандера.
312
18
 
34
 
! Отговори
111 преди 2 години
САЩ доведоха с държавен преврат, отгледаха и въоръжиха една неонацистка Антирусия на територията на днешна Украйна, която започна и 8 години унищожаваше собствените си граждани, заради това, че са руснаци.А ние, по свирката на менторите ни, подкрепяме тия главорези!!! Не знам как ще гледаме децата и внуците си, когато жестоката истина за зверствата на фашизираните укри пробие цензурата и бъде показана такава, каквато е.
311
29
 
17
 
! Отговори
Роза преди 2 години
Да,украинците имат висок дух,защото защитават страната си ,а руснаците в случая са агресор.Духът на агресора винаги е по-нисък поради чувството за вина!
310
7
 
2
 
! Отговори
Вангел преди 2 години
Този свят не ме интерисува.добре че само временно съм в него.
309
10
 
23
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 2 години
И в новата световна история американските самолетоносачи ще плават само около бреговете на Канада и Аляска.
308
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предполагам, че вече ще се говори и за Великата Украинска Отечествена Война. Путин много сбърка. А България си е още Гетото на Европа.
307
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До бачкаторникой не ни е пречупил, тогавашнате управляващи това са избрали за правилно, но точно сега идва времето да видим дали е правилен този избор
306
13
 
29
 
! Отговори
бачкатор преди 2 години
Може,може, нас как ни пречупиха Запада и САЩ с техните евроатлантически ценности.Ходиме да гласуваме на безмислени избори. А Големия брат Америка предварително ги е решил.Налагат си волята големите началници.
305
14
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна съвсем не е толкова невинна колкото апелира, даже напротив! А, този Зеленски той е за публично измъчване и умъртвяване на Майдана по особено жесток начин, даже и за назидание, той е далече по-опасен и вреден и от нашия Б.Б.