Зеленски обвини Русия в "геноцид" в Украйна

Целта е унищожаване на цялата нация, смята президентът на Украйна
98
Зеленски обвини Русия в "геноцид" в Украйна
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия в извършването на "геноцид" в Украйна с цел унищожаване на „цялата нация“. Това стана ден след като десетки тела бяха открити по улиците на град близо до Киев след оттеглянето на руските сили.

"Да, това е геноцид. Унищожение на цялата нация и народ, ние сме граждани на Украйна. Имаме повече от 100 националности. Става дума за унищожението и изтреблението на всички тези националности", каза той в интервю за американския канал CBS.

"И това се случва в Европа през 21-ви век", допълни той, цитиран от БГНЕС.

Украйна по-рано обвини руските военни в извършване на "предумишлено клане" на цивилни в Буча, северозападно от Киев.

Президентът Зеленски призова за „изтегляне на 100 % на техните войски“, за да се върнем "поне" към ситуацията преди 24 февруари, деня на руската инвазия.

"Това би ни позволило да започнем да обсъждаме други въпроси за края на окупацията, как ще живеем след това", добавя той, според откъси, излъчени в "Туитър".

"Дори не мога да проведа среща, докато бомбардират. Така че първо прекратяване на огъня, след това можем да се срещнем с руския президент Владимир Путин", добави Володимир Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
10
 
! Отговори
без име преди 2 години
американска кукла на конци, а чрез украйна сащ воюват с Русия..
66
3
 
11
 
! Отговори
Км преди 2 години
На клипа се вижда как първия,,труп,,отдясно си вдига ръката,а после в огледалото на колата друг,лежащ,,труп,,вече е седнал,изморил се човека и става.
65
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо още търпи Путин тоя наркоман а не го ликвидира заедно с щаба му с една Искандер
64
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малее, под тази тема е ставало голямо меле между верни путунисти кой да изкара повече рубли. Направо са се състезавали - по тъпотия.
63
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава Кокаину!
62
4
 
12
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 2 години
Зеленски, - за геноцида и фактите ще говорим чак когато данданият привърши. Имай търпение! При война, първата жертва е истината. Може и да си прав, а може и да е обратното. Факта обаче, че задължи със закон, цялото мъжко население между 18 и 60г да не напуска бойното поле по никакъв начин, е притеснителен.
61
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
запада отиде за зелен хайвер в Украйна
60
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
под носа- едно такова педофилнохитлеристко мустаче . . . дал в задния му джоб има шоколадч, влакче или аааа афтоматчее аааа ще педофилно и афтоматизирано прави всяко дета солдатче с афтоматче и шоколадче.
59
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти *** мръсно...
58
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кокаина има разбиране
57
5
 
5
 
! Отговори
Himself only преди 2 години
SSеленски се прикрива под фашкийско-еротичното SSлевинский, а иначе е комсополец от Отряд "Параграф 95" на Бандеро-Власовската УкроЮгенд.Иде му деня когато завит като палачинка в Кавкаско одеало, залят с Руски бензин да му палнат огино със спичка от Крим, докато във всичките му пожарогасители тойлично е налял догоре Кубански бензин той сам,самостоятелно зелбише и химселф ще поеме единственния правилен и верен път, пътят на Хитлюхата и изгори в най-патриотичния си Укро-Огън, да бе, Хим селф онли
56
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли кой да те разкара бе . Хората умират заради теб и твоята престъпна клика - слугинаж на бай издън .
55
3
 
35
 
! Отговори
шоуто на хлорофила преди 2 години
тоя трябва да свалят от ефир! шоуто му стана много тъпо!
54
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски, зелен си още. Ако беше изтребление, от градовете ви нямаше да остане нищо, а цивилните жертви да са милиини. Щеше да е като Ракка след като минаха САЩ, камък върху камък не остане. Ясна е идеята пак да се обвини Русия, но няма да мине.
53
4
 
36
 
! Отговори
Да бе да преди 2 години
Държавата която има най малкият интерес да убива мирно население е Русия щото нали .. .последствия!!!А най голям интерес имат хохлите за да злепоставят руснаците... А и са способни да избиват собствен народ доказват го 8 години, доказателства бол!
52
4
 
36
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 2 години
да де, ама нацисткият клоун май взе да си мисли, че може той да определя условията. На колко ли силни наркотици трябва да е някой, че да си фантазира така?? :) Е, наистина може да има връщне към ситуацията преди 24 февруари... ама 24 февруари 1990 г. А колкото до спирането на огъня и преговорите - тез неща отдавна вече са му казани, и то достатъчно ясно ...
51
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото вие 8 години отказахте да издирите и осъдите виновниците за геноцида в Донбас. Вие ги прикривате и те се разхождаха необезпокоявани в Киев и Харков и на други места. Сега вече като взеха да ви правят на кайма тогава взехте да пищите за геноцид, а?Още ще има от същото, фашистки ***!
50
35
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом като е имало геноцид в Донбас и Донецк през 2014 г, тогава защо Путин е чакал цели 8 години, за да решава този проблем с война, когато е могло да бъдат алармирани международните организации за човешките права, да бъдат предоставени доказателства и пр. и незабавно да бъдат разследвани и осъдени извършителите на престъпленията? Или това с "денацификацията" е само мотив на Путин да нахлуе в Украйна, предназначен за вътрешна употреба!
49
34
 
7
 
! Отговори
Зелен чорап преди 2 години
Боже колко руски *** по долу Жалки копейкаджии
48
4
 
33
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Всички части на руските въоръжени сили напълно са напуснали Буча на 30 март, а "доказателства за престъпления" в Буча се появиха едва на 4-ия ден след това