Полша: Путин е по-опасен от Хитлер, Русия поиска извинение

Русия готвела мерки, ако няма официално извинение
Обновена: 14 май 2022 07:49 | 13 май 2022 23:00, Александър Попов
140
Полша: Путин е по-опасен от Хитлер, Русия поиска извинение
Снимка: БГНЕС

Кремъл днес отвърна на призивите на полския премиер Матеуш Моравецки за "изкореняване на чудовищната идеология" на Русия, предаде Ройтерс.

"Това е квинтесенцията на онази омраза към руснаците, която за жалост, като метастаза, е заразила цялото полско ръководство и в много отношения - полското общество", заяви пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Във вторник, в своя статия в британския вестник "Телеграф", Моравецки написа, че руският президент Владимир Путин е по-опасен от Адолф Хитлер и Йосиф Сталин заради по-усъвършенстваните оръжия, с които разполага.

"Това шокиращо изявление, за жалост, е истерично и неприемливо", каза Песков.

Отношенията между Полша и Русия, които вече бяха обтегнати, се влошиха още повече, откакто Русия изпрати военни в съседната на Полша Украйна на 24 февруари, припомня Ройтерс. Повече от половината от избягалите от Украйна 6 милиона души прекосиха в Полша. Варшава последователно се застъпва за по-сурови западни санкции срещу Москва и изгони 45 руски дипломати, което предизвика ответен отговор от Москва.

Руският посланик беше залят с червена боя от протестиращи, докато поставяше венец в съветско военно гробище във Варшава. Русия поиска официално извинение и предупреди, че ще предприеме последващи стъпки, ако остане неудовлетворена от отговора на Полша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
колкото по-*** е един народ, толкова повече омраза таи, завист, негодувание от чуждото благополучие
99
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа от глупост ще се затрие, вече цветните и мюсюлманите ще властват 2040, бъдете сигурни, има неща които се случват докато се занимаваме с дребнотемия, белите на запад се отрекоха от семейните ценности и гонят псевдоуспех , а и са водени от антихристки принципи за свръхпечалба в името на всичко,дори и самите себе си
98
14
 
5
 
! Отговори
Да напомня: преди 1 година
Поне 30% от площта на съвременна Полша - това са немски територии, подарени на поляците от лошите руснаци след ВСВ. Сега се наслаждаваме на високоморалната омраза у тези добри християни към онези, които създадоха съвременна Полша. Напълно характерно поведение при пл ъ ховете...Жалка история.
97
6
 
14
 
! Отговори
Путлер преди 1 година
Казаха ли ви го, гнусни съветски рашисти? Това е истината.
96
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Песков говори за омраза към руснаците. Има основание за това. Като се започне с избитите полски офицери в Катин.
95
18
 
5
 
! Отговори
Паметлив дедо преди 1 година
Ако не беше Червената армия,католишко- еврейската Полша нямаше да я имана картата на Европа!! Схващате ли бе тикви кухи??
94
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък мисля, че поляците и украинците са нак-големите гoВНapи в Европа
93
9
 
5
 
! Отговори
До 108 преди 1 година
Ами капитанът като се върза на Киро и фирмата, и останаха да пазят кораба. Е, видя се резултата. Пак лошите руснаци им помогнаха.
92
14
 
5
 
! Отговори
Българка преди 1 година
Оставете поляците, яижте пак какво става с нашите моряци, останалу на кораба! ПАК са молилу ДНР за храна и вода, доставили са им. Киро пак ги заряза!
91
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези да не се репчат на Полша.Държсва с професионална натовска армия.Че жална им майка.
90
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С поляците мнооого да внимават!Много!!!
89
23
 
4
 
! Отговори
До Синн преди 1 година
Прав си, напълно са изтрещели поляците. Забравиха кой освободи концлагеристите. Имаше един филм навремето, "Четиримата танкиста и кучето". За бойната дружба, за общата битка срещу фашизма. Забравиха го управляващите ги, нали са на американска хранилка...
88
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАШИТЕ ИСКАТ ДА БЪДАТ ОБИЧАНИ- ПОМНИТЕ ЛИ СТРАСТНИТЕ ЦЕЛУВКИ НА БРЕЖНЕВ С ЛИДЕРИТЕ НА БРАТСКИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ДЪРЖАВИ - СЕГА СИ ДАВАМ СМЕТКА ЗАЩО Е БИЛА ТАЯ СТРАСТ- НЯМА СТРАСТНА ЦЕЛУВКА ИМА РАКЕТКА- СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ ВСЕКИ КОЙТО ИСКА МИР ЗАХАПВА ПУТИН В СТРАСТНА ЦЕЛУВКА- ТРЪПНЕМ В ОЧАКВАНЕ.
87
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е лъжа ли е ? Тоя разполага с ядрено оръжие. И очевидно прилага същите фашистки приоми. Нападна суверенитета на държава, открадна земя, децата в техните училища ги нафатизират има вече куп клипове, заплашва всички, хвърля си армията да мре .... абсолютен Хитлер 2. Просто по бедно копие.
86
1
 
20
 
! Отговори
БЛАГОРОДНО УБИВАТ преди 1 година
КЛАНЕТО КРАЙ КАТИН, КАК ЛИ СЕ Е СЛУЧИЛО КАК ТАКА СА ИЗКЛАНИ 22 000 ПОЛСКИ ОФИЦЕРИ И ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ Я ДА ВИДИМ ИСТОРИЯ- АХА ДОГОВОРЪТ РИБЕНТРОП М О Л О Т О В- СЕПТЕМВРИ 1939Г ГЕРМАНИЯ И РУСИЯ СА СЪЮЗНИЦИ И СА СЕ ОБИЧАЛИ ОВЛАДЯВАТ ПОЛША, ОБЯВЯВАТ ЧЕ ИМАТ ОБЩА ГРАНИЦА- ПОЛША НЕ СЪЩЕСТВУВА И РАША ИЗБИВА ЦВЕТА НА ПОЛША ТИЯ КОИТО МОГАТ ДА И ПОТЪРСЯТ СМЕТКА- СЪЩОТО ПРАВИ СЕГА ПУТИН- ИЗБИВА ВСЕКИ КОЙТО СИ НАДИГНЕ ГЛАВАТА И КАЖЕ ЧЕ ЦАРЯТ Е ГОЛ
85
18
 
8
 
! Отговори
синн преди 1 година
Браво на поляците,нека продължават така и с този тон! Два пъти ги дават курбан,третият ще им е последен!Една фашистка държава по-малко!
84
1
 
17
 
! Отговори
УБИВАМЕ БЛАГОРОДНО преди 1 година
И НЯКОЙ СМЕЕ ДА МРАЗИ БЛАГОРОДНИТЕ УБИЙЦИ- ПРАЩАМЕ ВИ РАКЕТКИ И ДА ВИ НЯМА- РАША Е БЛАГОРОДЕН И ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ГО ОБИЧАТ АКО ЛИ НЕ ..БЛАГОРОДНО ГО УБИВАМЕ.
83
2
 
18
 
! Отговори
Роберто преди 1 година
И путинофилите са опасни тези хора са изпълнени с омраза
82
19
 
8
 
! Отговори
Q преди 1 година
Поляците са войнствено и злобно племе.Историята им го доказва.Полякините не падат по-долу от украинките
81
18
 
6
 
! Отговори
До 90 преди 1 година
А за агресията на САЩ има ли място в твоя свят. Напомням за агресията на САЩ, Сирия, Сърбия, Ирак, Кувейт, Афганистан, Арабска пролет и т. Н. Но на теб ти дойде за само агресията н са Русия в повече.