Полк "Азов" се отчете, убили над 6000 руски военни

Унищожили и над 100 единици руска бронирана техника
14 май 2022 08:23, Александър Попов
255
Полк "Азов" се отчете, убили над 6000 руски военни
Снимка: БГНЕС/ЕПА

От началото на пълномащабната война защитниците на Мариупол са унищожили около 6000 руски военни и над 100 единици руска бронирана техника.

Това заяви заместник-командирът на полк "Азов" капитан Святослав Паламар по време на специално военно заседание на Киевския форум за сигурност.

"Нашият гарнизон успя да унищожи около 6000 вражески части, включително един генерал. Около 78 танка, повече от 100 бронирани машини. Това е потвърдено", каза Паламар.

Той подчерта, че Русия е насочила най-елитните си части в щурма на Мариупол.

Още по темата
„Това е 150-та дивизия, това е 68-ми танков полк. Това е 83-та въздушно-десантна бригада. Това е 346-та бригада на ГРУ, специални части. Това е 22-ра бригада Специални сили на ГРУ. Това е 9-ти полк на морската пехота "ДНР". Това е 810-та бригада на Черноморския флот. Това е 155-та тихоокеанска бригада. И също така стратегическа авиация и тактическа авиация. Това са наемници на "Вагнер", а също и други бойци от други територии на Руската федерация и Кавказ“, каза той.

Заместник-командирът на полк "Азов" отбеляза, че руските войски превъзхождали украинските защитници по брой оръжия и по брой на пехотинците.

„Руските войски се състояха от около 14 000 военнослужещи. Това е изключително огромно количество техника, това са самолети, това са кораби, това е морска артилерия, това са самолети както на тактическата, така и на стратегическата авиация“, подчерта той.

Паламар отбеляза, че сега продължава отбраната на Азовстал.

"Ще продължим да се съпротивляваме, докато имаме възможност“, увери украинският защитник.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски увери, че украинските власти работят по дипломатически варианти за спасяване на украинските военни, които се намират на територията на Азовстал.

Междувременно стана ясно, че се водят „много трудни преговори“ за извеждане на украинските бойци, блокирани в стоманодобивния завод „Азовстал“ в обсадения Мариупол.

Павло Кириленко, ръководител на военната администрация на Донецка област, съобщи пред медията, че опитите за спасяване на бойците продължават.

„Трудни преговори са в ход и те продължават в момента, за да се спасят последните украински защитници на Мариупол. Преговорите вървят бавно, защото Руската федерация се опитва да диктува своите условия и изисквания колкото е възможно повече. Следователно, на първо място, за нас е важно извеждането на тежко ранените бойци“, каза той.

Кириленко каза, че руснаците продължават да бомбардират Азовстал. „Русия пуска вакуумни бомби“, допълни Кириленко.

„Ще коментираме каквото и да е едва когато хората от завода бъдат в безопасност. Едва тогава ще дадем някакви коментари. Преговорите продължават и наистина са много трудни. Руската федерация винаги променя условията. И дори тези договорки, които имаме с Русия, не са на 100% сигурни“, каза Кириленко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Количеството качествено и модерно западно оръжие което беше предоставено на Украйна,и факта,че се обучавани 8години и са близо 3 пъти от руските войски досега трябваше не само да са ги отблъснали ,Ами и да са на половината път до Москва....
112
7
 
48
 
! Отговори
ллл преди 1 година
Затова ще се молите на папата за спасение и ще ревете че половината ви приятели в тел. указател са покойници
111
58
 
16
 
! Отговори
Антирашист преди 1 година
Тъпите ватенки при превъзходство 20 към 1 и пълно такова в техника и оръжия, не могат вече 2 месеца да превземат един град. Некадърни ***. Дано тия момчета успеят да се спасят. Битката им е сравнима с битката на опълченците на Шипка, на родни патриоти срещу пълчища на окупатор
110
6
 
48
 
! Отговори
Р400 преди 1 година
Тези как са броили като два месеца са под земята..явно ЛСД им е доста силно...
109
11
 
68
 
! Отговори
Поплавски преди 1 година
Двамата "бойци" се крият като съсли в подземията на "Азовстал",от където докладват на "президента" който е в друго бомбоубежище,как вървят работите на терен. Мисълта на човека е необятна,особено когато трябва да икономиса дадена истина.
108
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До холокоста .. ама те си плащат, бе! в натура! пращат им ракети...кой им е крив, че не могат да си ги хванат..
107
8
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хаха! тия на снимката са от алкайда, или талибани! нищо чудно краварите да са обучавали алкайда и идил в покрайна, полка азов, и после да са ги пращали при алрабите..
106
2
 
36
 
! Отговори
Илон Мъск преди 1 година
Идаааааа..... Само да победя първо Туитър и ще дойда да освободя Украйна.
105
12
 
50
 
! Отговори
холокоста преди 1 година
убили 6000 , сега ще си платиат
104
65
 
13
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Една единствена бойна част (и то не най-голямата - полк), в момента побеждава цялата измислена руска военна мощ! Хахахахаха
103
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До мазепа Мазепа, на диазепам ли си?
102
1
 
19
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
До Стар чвор-------''московци и казаци''- колко точно са го казали нашите деди....московци - предшествениците на руснаците и казаците - дедите на украинците. Руснаци и украинци воюваха за нашето освобождение.
101
48
 
15
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
През юни 1941г, 15 хил. немци обсадиха съветската крепост в Брест в която имаше 9000 души. След по-малко от месец всичко приключи. 7000 червеноармейци се предадоха. Немците дадоха 400-500 убити. Това се смята за най-голямото геройство в руската история.
100
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въъъъъ тез маняци кво друсат в тези мазета :D
99
10
 
53
 
! Отговори
А преди 1 година
Пленени войници от ЗСУ, на украински, вече разказват кой срина Мариупол със земята.Шайка ултраси и нео-нацисти, екипирани с парите на украински олигарх, бяха изпратени да убиват сепаратистите в Донбас. Не можеш да изпратиш нормален човек да избива довчерашните си съседи.
98
9
 
33
 
! Отговори
Стар чвор преди 1 година
Пустите клисурци станаха московци,а Панагюрици донски казаци. Топчето пукна . Русия скок на... забравихте ли кой ни освободи от турците
97
0
 
9
 
! Отговори
До 147 преди 1 година
Къде е записано? Посочи източник.
96
30
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
всеки ден излизат с видео да се молят на папата и елон мъск да ги изведе ----///---- Нещо не си разбрал, молят се да им изведат ранените.
95
44
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Истински герои.Така се защитава Родината.
94
40
 
12
 
! Отговори
мазепа преди 1 година
След двумесечни тежки боеве в Мариупол 3000 украинци се биха с 14000 руснаци. за тези два месеца руснаците дадоха 6000 убити и ранени. Украинците дадоха 1300 убити, 200 пленени и 500 ранени.