Полк "Азов" се отчете, убили над 6000 руски военни

Унищожили и над 100 единици руска бронирана техника
14 май 2022 08:23, Александър Попов
255
Полк "Азов" се отчете, убили над 6000 руски военни
Снимка: БГНЕС/ЕПА

От началото на пълномащабната война защитниците на Мариупол са унищожили около 6000 руски военни и над 100 единици руска бронирана техника.

Това заяви заместник-командирът на полк "Азов" капитан Святослав Паламар по време на специално военно заседание на Киевския форум за сигурност.

"Нашият гарнизон успя да унищожи около 6000 вражески части, включително един генерал. Около 78 танка, повече от 100 бронирани машини. Това е потвърдено", каза Паламар.

Той подчерта, че Русия е насочила най-елитните си части в щурма на Мариупол.

Още по темата
„Това е 150-та дивизия, това е 68-ми танков полк. Това е 83-та въздушно-десантна бригада. Това е 346-та бригада на ГРУ, специални части. Това е 22-ра бригада Специални сили на ГРУ. Това е 9-ти полк на морската пехота "ДНР". Това е 810-та бригада на Черноморския флот. Това е 155-та тихоокеанска бригада. И също така стратегическа авиация и тактическа авиация. Това са наемници на "Вагнер", а също и други бойци от други територии на Руската федерация и Кавказ“, каза той.

Заместник-командирът на полк "Азов" отбеляза, че руските войски превъзхождали украинските защитници по брой оръжия и по брой на пехотинците.

„Руските войски се състояха от около 14 000 военнослужещи. Това е изключително огромно количество техника, това са самолети, това са кораби, това е морска артилерия, това са самолети както на тактическата, така и на стратегическата авиация“, подчерта той.

Паламар отбеляза, че сега продължава отбраната на Азовстал.

"Ще продължим да се съпротивляваме, докато имаме възможност“, увери украинският защитник.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски увери, че украинските власти работят по дипломатически варианти за спасяване на украинските военни, които се намират на територията на Азовстал.

Междувременно стана ясно, че се водят „много трудни преговори“ за извеждане на украинските бойци, блокирани в стоманодобивния завод „Азовстал“ в обсадения Мариупол.

Павло Кириленко, ръководител на военната администрация на Донецка област, съобщи пред медията, че опитите за спасяване на бойците продължават.

„Трудни преговори са в ход и те продължават в момента, за да се спасят последните украински защитници на Мариупол. Преговорите вървят бавно, защото Руската федерация се опитва да диктува своите условия и изисквания колкото е възможно повече. Следователно, на първо място, за нас е важно извеждането на тежко ранените бойци“, каза той.

Кириленко каза, че руснаците продължават да бомбардират Азовстал. „Русия пуска вакуумни бомби“, допълни Кириленко.

„Ще коментираме каквото и да е едва когато хората от завода бъдат в безопасност. Едва тогава ще дадем някакви коментари. Преговорите продължават и наистина са много трудни. Руската федерация винаги променя условията. И дори тези договорки, които имаме с Русия, не са на 100% сигурни“, каза Кириленко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
11
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да разбирам правилно, хората които са обградени и се крият в тунели и всеки ден излизат с видео да се молят на папата и елон мъск да ги изведе, са унищожили 6000 противника? Това ли трябва да вярвам?
92
6
 
39
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Как като са под земята и не са излизали от бункера и катакомбите ? :)))
91
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 135 Това е записано на Крим, Харков, Одеса, Херсонщината, Донбас и пр. Все руски градове и земи. Който се опита да ги включи в НАТО, ще трябва да воюва за това. Е, сега украинците воюват. С цялото НАТО зад себе си. Ако победят - ще влязат в НАТО/ЕС барабар с откраднатото от руснаците. Ако загубят....на кого му пука за някакви украинци без краденото?
90
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смешници. Защитавали Мариупол! А излезте си вижте защитения град. Мишоци! Там ще си останете, злобни, жалки нацистчета.
89
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пол "Азов" заплашват с убийство Арестович и семейството му.Знаете кой е Арестович...най-големия поддръжник на Зеленски.Обаче от Азов го обвиняват,че са ги зарезали в Мариупол.Пък и да не забравяме,че той е рускоговорящ...накрая ще се осъзнаят самите украинци какво е точно нацизъм...да кажем ако победят Русия те после сами вътре ще се изколят половината.Русия е там,за да не го направят.
88
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сата НАТО Поредните глу по сти на търкалета - цялата опреация "Майдан" бе проведена под ръководството на американските тайни служби, без всякакво криене, договорът за Севастопол изтичаше и един от лозунгите на майдан-бандеровците беше "Да изгоним москалите от родината !". Дрънкаш откровени лъжи, белким сам си повярваш. Разбира се, украинците имат право да бъдат самостоятелни. Но без руските подаръци. Викат му "декомунизация". Е, сега ги декомунизират, махат руското от страната. Щастие!
87
6
 
22
 
! Отговори
Веско преди 1 година
Безнаказани убийства демек. В дyха на европейските цинности! Значи, за едни инжекции ни проглушиха ушите, как трябва да сме отговорни, да не земе да умре някоя баба. Ама руски да *** е богоугодно.
86
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези от Азов имат поглед на психопати.
85
34
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Украйна декларира желание за НАТО след като РФ анексира Крим и създаде ДНР и ЛНР. Първопричина за всичко е традиционният руски фашизъм.
84
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САмо като им гледам погледите - що за главорези се опитват да спасяват?
83
42
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Азов не молят за пощада, а за подкрепа. Те искат да продължат борбата и изобщо не мислят за предаване. Зеленски също няма да се огъва. Той каза: "Войната ще приключи тогава, когато Украйна победи."
82
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там ще ги закопат в тея мазета. Никой няма да излезе освен ако не е с бяло знаме и свалени *** де тогава може.
81
41
 
8
 
! Отговори
До 135 преди 1 година
Къде пише, че Украйна се ангажира да не влиза в НАТО? Това си е решение на суверенния украински народ. Интересно е, че нямате проблем с руските действия от позицията на силата, но когато американците постъпват по същия начин, пищите до небесата. Да видим какво ще говорите, когато и Финландия реши да влезе в НАТО. Русия си отива, подобно на Югославия и останалите изкуствени държави.
80
35
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Войната в Ирак изобщо не е била заради една епруветка, Там имаше години наред кандърдисване да допуснат оръжейни инспектори, накрая допуснаха, после ги изгониха и отказаха да им покажат всички обекти. А на Путин всичко това му беше изгодно, защото вдигна цената на петрола. Оттам натрупа пари и си поверва.
79
6
 
39
 
! Отговори
Bili преди 1 година
Интересно как фашизма стана внезапно важна част от Европейсите Ценности, и фашистите станаха герои...и те като вожда си в бункер ше приключат...
78
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 115 През 2014 Украйна декларира стремежа си за влизане в ЕС и НАТО. После го записа в конституцията си. Е, Русия реагира на това и сега украинците просто плащат цената. Всеки наш избор има своята цена. Трябва да си и ди от, за да си помислиш, че Русия ще допусна Украйна да мине в лагера на историческите й врагове с 70% подарени/откраднати руски територии.
77
3
 
19
 
! Отговори
рибока преди 1 година
от Путин зависи дали ще си вдигне палеца нагоре или ще го наведе надолу и ако им повярва каква ли посока ще заеме палецът му
76
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия се хвалят колко са убили, а в същото време молят за милост. Някаква тежка шизофрения!
75
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сата НАТО Крим беше откраднат от руснаците от украинеца Хрушчов. Когато Украйна реши да се преориентира къмНАТО , руснаците взеха тази част от своето. Сега си вземат и останалото, намиращо се по левобережието. Това е положението - Украйна окончателно ще се откъсне от Русия само в историческите си граници. Галиция. И нищо повече. Със здраве!
74
1
 
4
 
! Отговори
До 130 преди 1 година
цялост*