Зеленски: В Донбас е истински ад, Русия е засилила офанзивата

Има постоянни удари в региона на Одеса и градове в Централна Украйна
Обновена: 20 май 2022 06:55 | 20 май 2022 06:53, Александър Попов
360
Зеленски: В Донбас е истински ад, Русия е засилила офанзивата
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Украинският промишлен регион Донбас, в който са съсредоточени сегашните руски офанзиви, е напълно разрушен, каза президентът на Украйна Володимир Зеленски, в момент, когато някои от най-богатите държави в света обещаха да подпомогнат Киев с милиарди долари, предаде Ройтерс.

Откакто се оттегли от украинската столица, Русия използва масирано артилерия и танкове, за да се опита да завладее допълнителна територия в Донбас. Той се състои от районите на Донецк и Луганск, за които Москва претендира от името на проруските сепаратисти.

Окупаторите се опитват да упражняват още по-голям натиск. Там е ад и това не е преувеличение, каза Зеленски в късното си обръщение.

Още по темата
Има постоянни удари в региона на Одеса, по градове в Централна Украйна. Донбас е напълно разрушен, каза Зеленски.

Русия е засилила офанзивата си в Донецк, съобщи генералният щаб на украинските въоръжени сили. Вчера в Донецк са били убити петима души, според губернатора Павло Кириленко. Врагът разрушава цялата цивилна инфраструктура, дори и в места, които са относително далече от фронтовата линия, каза Кириленко по местна телевизия.

Губернаторът на източната Луганска област заяви, че най-малко 12 души са загинали и 40 са ранени при руския обстрел на град Северодонецк.

През последните дни Северодонецк е обект на продължителни бомбардировки, тъй като руските сили се опитват да превземат най-източния град, който все още е в украински ръце.

Азовстал

Русия съобщи, че броят на украинските войници, които са се предали в обсадения стоманодобивен завод "Азовстал" в Мариупол, е нараснал до 1730 души.

През изминалото денонощие от обширния стоманодобивен завод, превърнал се в символ на украинската съпротива, са излезли още 771 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа ще преле от имигранти това ще е най големия имигрански поток във историята
270
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски е виновен за това .. еврейн поставен от американците (кумик) защо не каза на цивилното население да напусне когато могат а ги държиш като жив щит От украйна няма да остане камък върху камък и ти ще си задаваш въпроса защо искаше да се оплиташ със запада, добре си бяхте неутрални
269
2
 
6
 
! Отговори
обективен преди 1 година
Още преди 2 месеца Путин великодушно предложи на фашагите и Зелевия наркоман, да се предадат.Уви ,краварския послушник продаде страната си.Само преди 3 дни Зелевия плашеше руснаците как щял да ги убива и как фашагите щели да ги гонят до границата.Е ,дойде време истината да излезе наяве:Въпреки цялото измислено НАТО и всичките оръжия на ФАЩ ,Русия ще бие укрофашистите докато и последния краварски ратай не бъде хванат и осъден.А ние пак сме големите губещи ,защото Киряк Петков е слуга.
268
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината в момента е следната всеки в тази държава,който изкарва по малко от 1000-1300 ШВЕЙЦАРСКИ ПАУНДА чиста нетна заплата трябва моментално да отиде при работодателят си и да му се изхрачи в лицето като напусне!За да си намери поне мижавите 2500лв. които му се полагат при тези цени в тази инфлация и биха му позволили да храни семейството и децата си.Да не говорим,че с 2500лв 2 деца жена кола и сметки си Жив умрял ако не работиш и на втора работа за да припечелваш и допълнителен доход.
267
1
 
1
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
До ''оберщур''.Пиши,момко,пиши.Това ти остана.Само,че едната ръчичка отзад за ''прикритие''.Щото не се знае откъде ще дойде ''атаката''.При много баби е ясно,хилаво дете.При много ''дедовци''не се знае,може да ти ''отхвърчи фуражката''.И това ще ти е най-малкият проблем
266
0
 
2
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 1 година
....Ad shte stane kogato te nabarat ukraincite i ti potarsiat smet za delata !!! Ti kak mislish ...shte ima li koi da ti pomogne ....?!??
265
0
 
15
 
! Отговори
полковник Колев преди 1 година
Още в първите дни като президент на Украйна, тоя даде такива обещания посока Русия че всички помислиха,дойде края на каквато и да било конфронтация, на мирно съвместно съжителство,културен и икономически стокообмен! И какво стана? - стана: не ме гледайте какви ги върша,ами слушайте какви ви ги говоря....
264
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да беше спазил минските споразумения от 8 години и потърсил отговорност на жертвите от майдана и в Донбас, и нямаше да е ад. Това не е работа на комик, а на политик.
263
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да е честита новата държава Украел
262
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Установена е най-гнусното комбинация на гени. Украински с еврейски дават това, което никой не иска.
261
0
 
26
 
! Отговори
Съдейки по преди 1 година
Коментарите на повечето читатели им е вкиснало от баналноста на този човек . Ноэявно медиите товаэне ги интересува или просто изпълняват поставените им пропагандни задачи от козяк.
260
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колегата за фотото супер е. Досущ хитлеристко са го изтипосали. Мене ме кефи.
259
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До много ми е интересно. Няма нищо интересно. България е демократична страна и украинския сценарий е невъзможен.
258
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ада в Донбас не е нищо пред това което ни чака ако продължи войната. Отговорността е на клоуна.
257
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние имахме Саратов. Още работи в лятната кухня...
256
2
 
17
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Хладилниците "Мраз" бяха български,при това безотказни.
255
3
 
26
 
! Отговори
Само да уточнчя: преди 1 година
Професор Джефри Сакс: " Русия не може да бъде победена! Безумие е да се мисли,че Русия може да бъде победена!" Зеленски да не реве,адът тепърва предстои! Досега руснаците само загряваха,нататък дупе да им е яко на фашистките ***!
254
26
 
3
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Наизскачали са и пияни зрители. Да охлаим леко със съветски хладилник "Мраз" ентусиазмът на екслузивните изречения. Нападение с 200 хилядна армия и многокилометрова колона от джулязо, доказа на практика, че рекогносцировката на районите се прави по хартиени карти от 60-те години на миналия век. Явно руското орУжие е оттогава - всеки ден нападат, все напредват и като гледам стигнали София и Варшава. Loool
253
20
 
2
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Бря! Накрая да не излязат на повърхността с бели знамена 200-300 хиляди души, че математическата уравниловка расте така както си иска, благодарение на съветската преса ТАСС.
252
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ада в Донбас не е нищо пред това което ни чака ако продължи войната. Отговорността е на клоуна.