Киев: Можем и сами да деблокираме Черно море, трябват оръжия

"Трябват ни реактивни системи за залпов огън и други тежки оръжия"
22 май 2022 15:24, Александър Попов
161
Киев: Можем и сами да деблокираме Черно море, трябват оръжия
Снимка: БГНЕС/ЕПА

С помощта на реактивни системи за залпов огън (MLRS) и други тежки оръжия ще деблокираме сами Черно море, заяви в "Телеграм" Михайло Подоляк, съветник на украинския президент, цитиран днес от Укринформ.

По думите му заради повишаването на цените 1,6 милиард хора по света може да изпитат недостиг на храни и стотици милиони ще попаднат под чертата на бедността. Подоляк се позова на прогноза на "Икономист" за последиците от Руската агресия и на предложението на списанието да бъдат организирани в Черно море международни конвои с кораби, натоварени с храни.

Той обаче изрази съмнение дали е уместно да се правят опити за "пазарене със страна, взела за заложници стотици милиони хора".

Руските сили са блокирали в Черно море около 300 товарни кораба, които не могат да изнесат от Украйна зърнени и други хранителни продукти./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: войната в УКрайна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
5
 
10
 
! Отговори
Брак и скрап преди 1 година
Запада просто си ликвидира позастоялите и прашасали по хангарите оръжейни системи, хем ги изпробва на терен в реален бой, хем ги праща за скраб, защото знае, че руснаците ще ги унищожат. Русия и сега унищожава изпратените западни оръжия, още преди да са влезли в употреба, колчем ги стоварат и складират и аде;))) Освен това започна да употребява и новите си плазмени оръжия с далекобойност 5 км за думкане на дронове. Въобще лазерните системи влизат на въоръжение и скоро футуристичните филми...
89
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди 2 седмици щяхте да деблокирате Азовстал и Мариопул, а сега нацистите от батальона Азов изпълзяват като язовци от дупките в земята, за да се предадат на руската армия. И Черно море толкова ще го деблокирате. Само ще избиете невинни хора и ще удължите мъките на живите. Капитулирай бе, наркоман!
88
1
 
4
 
! Отговори
? преди 1 година
Още нещо!!!
87
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва ви това,после онова ,после еди какво си.Явно сте болни мозъци.
86
2
 
7
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Анонимен 85 --- Аре, аре,... Можеш ли да ми изпраскаш една отправка КЪДЕ и кога съм твърдял подобно нещо. Казвал съм, че украинците говорят на два езика - на украински, защото има такъв език, и на руски. В момента руският език е ЗАБРАНЕН за изучаване на територията на Украйна. Преди да пишеш и им слагаш думи в съобщенията, бъди така добър да си проверяваш информацията. В твоя полза ще е. ;)
85
5
 
21
 
! Отговори
Шейтаня преди 1 година
Видяхме кво можете. Да развявате бели гащии на кол от мазетата .
84
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да дадем на украинските си съюзници ( нищо че не са у нато) Бойковите лазарни и плазмени оръжия които тиквата от Банкя с толкова труд разработва през 12 години за да не плащаме милиарди за стари Фъ 16 ки от миналия век които не е ясно дали въобще ще дойдат щото парите вече усвоени.
83
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинският народ дава ли си сметка че се превръщат във винансови роби на запада, никой не дава даром, всичката помощ - финансова, военна се урежда със споразумения, иначе на никой не му пука за дриплюфците от украйна.
82
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
американските вън от европа
81
16
 
9
 
! Отговори
Бесен преди 1 година
Давайте ракетите! Крайно време е да превърнем руския черноморски флот в подводен музей!
80
14
 
10
 
! Отговори
Корабокрушенец преди 1 година
И руските кораби стават на подводници по същите причини.
79
0
 
2
 
! Отговори
Ще ги деблокирате преди 1 година
Ама те вече ще са разрушени. А за разкош може да се минират и подходите към тях.
78
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До вчера лъжехте как украинците говорили украински.Днес случайно видяхме Подоляк и обърнахте песента.Тези и роднини имат руснаци.В Украйна е забраниха руския преди войната включително българския.Беше даже една от точките при първите преговори за мир.Много се оплетохте в лъжите и Обер,и Сата Нато,и "Българин"...На лъжата краката са къси!!!
77
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: 81 Ами да, украинците мислят правилно! Оръжията падат от небето... само че ако става въпрос за руските ракети.
76
1
 
14
 
! Отговори
Zlata преди 1 година
Вече веднъж се деблокирали. На 7-8 май в района на острова Киев хвърли огромни сили и средства за специална операция за превземане на острова и въпреки това беше победен. В този бой са загинали около 200 украински военнослужещи, три бомбардировача Су-24, ударен вертолет Ми-24, изтребител Су-27, три вертолета Ми-8 с десант на борда, три безпилотни самолета Байрактар, десантно-щурмовия катер "Станислав" на ВМС на Украйна и ракетен катер проект 1241.
75
10
 
1
 
! Отговори
българин преди 1 година
До: номер 75 Леле човечеее, аз си мислех че такива като тебе сте платени *** но сега почвам да подозирам че сте зомбирани хора без мозък.Не искам да те обидя, извинявай ако те карам да се чувстваш такъв, но такъв си! Кажи на един австриец че е германец и гледай сеир. Само се пази, да не пострадаш! *** в Квебек, Канада и кажи на френскиговорящите че са французи! В Австралия, в ЮАР, Боже мой, те какви са, англичани??? Ти си пълно куку!!!
74
9
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Украинците си мислят,че парите и оръжията от небето падат...да ама не!Всички обедняхме заради тях! -----///------ Обеднял си заради собствената си тьпа глава.
73
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като можете и сами не ни занимавайте с глупости бе.
72
4
 
6
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Ако се поддадем на някои обосновки по-долу, то със сигурност можем да кажем, че българите сме повече турци и траки, нежели славяни и прабългари, защото табиетите ни, облеклата - народните - манджите, тавите, ***, баниците, архитектурата на старите къщи, старите мостове са... с турски произход. Да не думам, че в кърджалъка и Хюстъ-Аскюуу ще ти е много по-лесно да общуваш на турски, отколкото на български.
71
10
 
2
 
! Отговори
българин преди 1 година
До: номер 70 Абе човече, ти наистина ли вярваш в руската пропаганда, че в Украйна руският език бил забранен??? Лелееее, много си зле ако вярваш! Много украинци така и не са научили украински, тепърва го учат, защото стана официален! Никой не забранява руския. Но откак Украйна е независима, украинският стана официален, а това означава че всички които не го знаят са длъжни да го научат.Прабългарите са говорили на тюркски език, но е въведен "язiьк словенский", тоест български.