Киев: Можем и сами да деблокираме Черно море, трябват оръжия

"Трябват ни реактивни системи за залпов огън и други тежки оръжия"
22 май 2022 15:24, Александър Попов
161
Киев: Можем и сами да деблокираме Черно море, трябват оръжия
Снимка: БГНЕС/ЕПА

С помощта на реактивни системи за залпов огън (MLRS) и други тежки оръжия ще деблокираме сами Черно море, заяви в "Телеграм" Михайло Подоляк, съветник на украинския президент, цитиран днес от Укринформ.

По думите му заради повишаването на цените 1,6 милиард хора по света може да изпитат недостиг на храни и стотици милиони ще попаднат под чертата на бедността. Подоляк се позова на прогноза на "Икономист" за последиците от Руската агресия и на предложението на списанието да бъдат организирани в Черно море международни конвои с кораби, натоварени с храни.

Той обаче изрази съмнение дали е уместно да се правят опити за "пазарене със страна, взела за заложници стотици милиони хора".

Руските сили са блокирали в Черно море около 300 товарни кораба, които не могат да изнесат от Украйна зърнени и други хранителни продукти./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
2
 
2
 
! Отговори
джо преди 1 година
Заради такива съветници Украйна е на този хал. Ако ще и всичкото оръжие да си дадем, нищо няма да се промени. Не мога да деблокират Мариупол, камо ли Черно море.
129
1
 
2
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Отдавна да сте разбрали, че вас янките и НАТО ви използват само и единственно за техните си пъклени интереси... и за пушечно месо. За нищо повече. И вие нищо абсолютно не можете да въздействате на насоките и на стратегията на тази война. Заплащате всички катастрофални грешки и недомислия на продажника на чужди интереси с вашия живот.
128
4
 
9
 
! Отговори
До Божее каква сьдба преди 1 година
Охраната му са англоговорящи и са до него не да го пазят от някой, а да му резнат зелката когато дойде времето.
127
9
 
9
 
! Отговори
toti преди 1 година
Това е нечовешко,ГЕНОЦИД от една ,,велика страна''която за съжаление отива в забрава и лоша слава за СРАМ И ПОЗОР пред целия свят и то ЗАРАДИ ЕДИН АГРЕСОР !!!
126
18
 
9
 
! Отговори
Бобо преди 1 година
Рашките загубиха, пред дефолт са.Ядат шутове по целия фронт.Трябва Вова да гушне букета, и руснаците да си изчистат мозъците от пропагандата, и света ще стане по хубаво място?!!
125
19
 
4
 
! Отговори
... преди 1 година
епа руснаците загубиха таз война! самая могучия се оака до малко над темето! инак то е ясно, че украйнците ше ги снабдяват с едни от най-моедерните уружия! башка, че се оказа, че руските танкове можеш да ги премахнеш с гранатка за 10 долара пусната от дрон за 100 долара! Така, че нема какво да говорим! Но пък западняците ше си тестват урижията в бойни деиствия без да губт и войник даже! ко повече могат да искат!
124
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Представяте ли си как с новите оръжия ще потопят руските кораби и накрая украинските ще потънат с цялото зърно от украински мини?По принцип е възможно.Да си го изнасят с влакове.Като гледам през ден имат гости в Киев и не ги убиват,значи може и зърното да изкарат по маршрута на Кирчо.
123
3
 
19
 
! Отговори
Българка преди 1 година
Ами сами си ги минирахте, сами чистете мините!
122
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като свършат украинците...Преди да свършат украинците ще влязат поляците с доставеното на територията им оръжие. И ще стане мазало. Ако мислеха, че ще има живи украинци, нямаше да бързат да изнасят храната им, защото тазгодишна реколта няма да има.
121
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна ще стане по малка от България и без море.
120
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Карайте към Констанца и Варна.
119
5
 
15
 
! Отговори
Мдаааа преди 1 година
Тия капЪти зор ше видат до като направят държавицата им стане като разорана картофена нива... А и когато остане само 1/4от нея!!!
118
20
 
5
 
! Отговори
Asd преди 1 година
За оня *** по-надолу дето пита като свършели украинците министъра им какво щял да прави. Ако свършат украинците путин ще продължи с поляците и т.н. Затова по-добре да не проспиваме ситуацията, а да го спрем сега.
117
4
 
14
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 година
Брадатитев Афганистан ядоха бая бой от Савецката армия ;)). Много повече бой ядоха отколкото от краварите, които им оставиха и армагани за милиарди долари.
116
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес. Просто Киро- за, че у нас на страната на, Русия все още са 20 процента !? Това нещо не е в час, или му се иска. На страната на укритие са най много 20 процента- Пинокио!
115
4
 
3
 
! Отговори
До ГАДОРЯН преди 1 година
Колега, пропуснал си нещо много важно - живеем в 21 век и моабетите на ангро не минават.
114
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-н Подоляк,като свършат украинците какво ще поискате да ви се даде?
113
2
 
8
 
! Отговори
хуху преди 1 година
До ГАДОРЯНСамо не го казваи това на брадатите в Афганистан че много ще ти се смеят
112
3
 
13
 
! Отговори
SS преди 1 година
ФАКТ ! ИДВА ГОЛЯМ ГЛАД !
111
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заприличват ми на някой, дето не може да си плати в ресторант, ама много му се влиза там. Я ми сложете една порция пържоли, картофки, салатка, печено пиленце, питка, биричка и стойте та гледайте какво мога. Не може цял сват да им е длъжен, то бежанци със специално отношение към тях, то оръжие, то някой да се бие и голямо ежене на Русия. Преговори не, ще се бием до победа. Ама нещо победата.....А защо не преговори, та да спасят хората си и да сложат край на военните действия. 21 век е все пак.