Руските жертви в Украйна са колкото съветските в Афганистан

Лондон прогнозира, че броят им ще продължи да расте
23 май 2022 12:00, Елка Василева
304
Руските жертви в Украйна са колкото съветските в Афганистан
Снимка: архив, БГНЕС

Британското министерство на отбраната съобщи, че през първите три месеца от войната в Украйна Русия вероятно е дала същия брой жертви, колкото СССР по време на 9-годишната война в Афганистан.

Разузнаването смята, че в Русия ще нарасне общественото недоволство с продължаващото покачване на броя на жертвите, предаде БНР.

Още по темата
От министерството на отбраната посочват, че високият брой на руските жертви, особено по време на офанзивата в Донбас, може да се обясни с комбинацията от погрешна тактика и слабо командване, ограничена подкрепа от въздуха и липса на гъвкавост на въоръжените сили.

Британските военни прогнозират, че броят на жертвите ще продължава да расте и запознатото със случващото се руско обществено мнение ще надига все повече глас на недоволство от войната.

Статистиците припомнят, че Съветският съюз е загубил 15 000 войници в Афганистан в опит да държи на власт комунистическия режим, а кървавите събития са един от факторите за разпадането на Съветския съюз.

Междувременно бе съобщено, че Нова Зеландия ще изпрати допълнително 30 военни във Великобритания, които ще помагат за обучението на украински войници.Съобщението бе направено  лично от премиера на страната Джасинда Ардърн.

А британският премиер Борис Джонсън написа открито писмо до децата на Украйна, в което ги възхвалява като пример за подражание за деца и възрастни по света в трудни времена и декларира, че британците никога няма да ги забравят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен че тая бройка е нищо повече от мокри сънища и пропаганда, не е лошо да се има предвид, че в сравнение с първата фаза, където фронта беше громен, тънък и разпокъсан и имаше много засади и диверсии в гръб, в сегашната фаза фронта е много по-консолидиран, защитен в тила и с много по добро наблюдение над много по-малка военна сцена. Загубите на Русия в момента са може би 10 път по-ниски спрямо първите 2-3 седмици. Бавно напредват, но срещу тия земни урки няма друг начин - всичко се плеви.
208
5
 
9
 
! Отговори
от 345 преди 1 година
До Анонимен. Може и да е казал значими, руския не ми е толко добър. Само не разбрах кое от това което съм написал е лъжа. Това, че Русия към момента губи не е илюзия а факт. За три месеца не са постигнали кой знае какво. Ще ти напомня, че САЩ превзеха Багдат за 14 дена идвайки от 12 000 км
207
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Онова беше за почти 10 години, а сега е за няма и три месеца. Путин се оказа изключително слаб политик. Навря Русия във война, която няма ка да спечели.
206
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 345 Не е казвал "огромни", а "значими". Тва е само едно ниво над "незначителни" и доста далеч от "огромни". Уви, всичко това са лъжи, докато поддържат илюзията, че Русия губи, ще има укро балами да се трепят.
205
3
 
10
 
! Отговори
345 преди 1 година
преди окоро 2 месеца на официалния сайт на Известия се появи информация за 6 000 убити руснаци. После бързо я изтриха но в мрежата е пърно със снимки, а другария Песков в интервю за BBC се изпусна , че жетвите от страна на Русия са огромни, но на уточняващ въпрос от журналиста "колко точно?" не отговори
204
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коги ги броихте????.........
203
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
след изоставянето на язовците в плен, фейк пропагандата вече не е досаттъчна да поддържа морала. тия защитни линии в Донбас, които ги градят от 8 години, вече почват една по една да пропадат, а зад тях градовете далеч не са толкова добре укрепени. Някои украински части вече отказаха публично да следват заповеди. Още един казан да пленят, и тотално ще рухне илюзията за победа. Да не говорим, че украинците тепърва ще видят какво е те да атакуват а противника да е окопан. Досега не са...
202
6
 
3
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Май са вече доста повече !
201
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долния за отрицателно време натрака лайкове. Нещо ме съмнява с тея лайковете в последните дни. Драскайте си. На вас за това ви се плаща ай си.
200
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И двете страни имат по около 20 хиляди убити.. Процентно руснаците имат повече, защото са по-малко на брой, като обща численост.
199
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам колко са им жертвите на руснаците, но знам как украинците се предават вече няколко пъти на тумби - по стотици на веднъж. Ако нещата продължават така, русия ще има поне 100 000 военнопленника до края на лятото.
198
9
 
5
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
РАШКИТЕ ОТ КРЕМЪЛ СА ФРАШКАНИ С МИЛИАРДИ ДОЛАРИ И МНОГО ИМ СЕ ЖИВЕЕ. ЗА ТОВА НЕ МОГАТ И ДА ПОМИСЛЯТ ЗА ЯДРЕНИ БОМБИ, ЗАЩОТО ИЗЧЕЗВАТ ЗА МИГ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА.
197
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Третата световна е факт и тя е срещу нацистка Русия.Слава Богу, този път държавата ни България зае правилната страна на войната, за разлика от бошинството пр-ости ру-сор-обски бълга-ро-пи-теци. Повтарям си мнението с редакция, за да избегна автоматичната раш-истка цен-зура
196
5
 
5
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
ПУТИН ГО Е СТРАХ ОТ НАШ КИРЧО, ЩОТО ХЕРО МУСТАФА МУ Е НАСТОЙНИК.
195
1
 
4
 
! Отговори
До IQ 3.14 преди 1 година
Абре за съветските жертви в афганистан е материал от 1979г. насам ама това нема как да го знаеш! Така, че айде малко да вземеш да прочетеш по-сериозно кое как пък тогава да пишеш а!? :)
194
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските загуби са толкова според хора, които още празнуват "призрака от киев".
193
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Третата световна е факт и тя е срещу нацистка Русия.Слава Богу, този път държавата ни България зае правилната страна на войната, за разлика от бошинството
192
1
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
съветските жертви в афганистан е материал от март месец. айде малко по сериозно, читалището
191
11
 
10
 
! Отговори
Антикомунис преди 1 година
ЗЛОТО трябва да се унищожава, ако тази държава русия не съществува светът ще се превърне в прекрасно място за живот. В цялата си история е разпалвала само войни.....
190
10
 
12
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
АКО НЕ СА ЯДРЕНИТЕ ИМ РАКЕТИ, КОИТО НЯМА КАК ДА ИЗПОЛЗВАТ, РАШКИТЕ СА ПО СЛАБИ И ОТ ТУРЦИЯ. БЕДНА УКРАЙНА ГИ НАПРАВИ ЗА СМЯХ!