Руските жертви в Украйна са колкото съветските в Афганистан

Лондон прогнозира, че броят им ще продължи да расте
23 май 2022 12:00, Елка Василева
304
Руските жертви в Украйна са колкото съветските в Афганистан
Снимка: архив, БГНЕС

Британското министерство на отбраната съобщи, че през първите три месеца от войната в Украйна Русия вероятно е дала същия брой жертви, колкото СССР по време на 9-годишната война в Афганистан.

Разузнаването смята, че в Русия ще нарасне общественото недоволство с продължаващото покачване на броя на жертвите, предаде БНР.

Още по темата
От министерството на отбраната посочват, че високият брой на руските жертви, особено по време на офанзивата в Донбас, може да се обясни с комбинацията от погрешна тактика и слабо командване, ограничена подкрепа от въздуха и липса на гъвкавост на въоръжените сили.

Британските военни прогнозират, че броят на жертвите ще продължава да расте и запознатото със случващото се руско обществено мнение ще надига все повече глас на недоволство от войната.

Статистиците припомнят, че Съветският съюз е загубил 15 000 войници в Афганистан в опит да държи на власт комунистическия режим, а кървавите събития са един от факторите за разпадането на Съветския съюз.

Междувременно бе съобщено, че Нова Зеландия ще изпрати допълнително 30 военни във Великобритания, които ще помагат за обучението на украински войници.Съобщението бе направено  лично от премиера на страната Джасинда Ардърн.

А британският премиер Борис Джонсън написа открито писмо до децата на Украйна, в което ги възхвалява като пример за подражание за деца и възрастни по света в трудни времена и декларира, че британците никога няма да ги забравят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей , един умен човек, наистина е вярно, умират хиляди-руснаци, украинци, буряти, чеченци и др. а тук чета някои се радват. Това е глупаво. Простата истина е че ВОйНАТА е ЗЛО и всички губят. Дори и "великия" и "безпогрешен" Путин, дори и демократа Бай-дън.
168
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя газ бил в пъти по-евтин. Мчи, що не ни го докарахте досега. Нещо май не е вярно, ъм?
167
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бас ловя, че Русия загуби тая война, даже ще върне и Крим.
166
3
 
6
 
! Отговори
Минков преди 1 година
Колкото и да са - малко са ! Колкото повече жертви дават руските фашисти - толкова по-добре ! Така им се пада на агресорите !
165
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам украинците как се предават не знам какво защитават. Явно не им се иска да защитават бягащите богаташчета. Британците имат навика да преувеличават. Колкото и да са жертвите от двете страни това са млади хора хвърлени в месомелачката управлявана от Московско-Киевско-Вашингтонски ***. Когато изразявате желанието си за нечия масова смърт, това не ви прави с нищо по различни от тези които я причиняват. Няма значение коя страна заемате в този конфликт. Пикам ви на полетическите строеве
164
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А украинските жертви като афганистанските ли са?
163
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом ви е толко изгодно да цуцате от азерите и сащаците, що мътите южни и не знам кви си потоци? Че и цяла Европа се напъва. Явно не е баш така, а? А и доста държави клекнаха и се съгласиха да плащат в рубли. Азерски газ, ама нанайци.
162
7
 
3
 
! Отговори
Данке съР преди 1 година
Русия ако беше варварска страна, до сега да е наредила в редица цялата нацистка ***, (ако не вярвате на Путин, то нашарените им тела го доказват) от Азовстал и да ги приключи показно, тогава сценария на пропагандата, нямаше да е "евакуация", а злите варвари, избиха невинните момчета.
161
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо не разбрах. Защо досега сме били на такава скъпа руска газ като имало такава евтина азерска и американска?
160
2
 
7
 
! Отговори
До 192 преди 1 година
Че повечето от убитите са руснаци е факт, защото голяма част от украинската армия са етнически руснаци. Ако говорим обаче за съотношението на страните, то си в голяма заблуда. В зависимост от фронта и момента, съотношението убити от руските сили към убити от украинските сили е между 1:3 до към 1:10. Мога да обясня много нашироко и защо е така, но нямам достатъчно място за такъв коментар.
159
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки втори убит в тая война, е етнически руснак. Путин се вдъхнови от успехите в Грузия, Сирия и Крим, но тука ще яде дървото.
158
2
 
7
 
! Отговори
Само питам преди 1 година
До Боби.... Колко от децата на Донбас са жертви на руските обстрели бе умник?
157
2
 
2
 
! Отговори
До 176 преди 1 година
Значи нека да изясня какво искаш да ми кажеш! Та ти се опитваш да ми кажеш, че ако путин не беше нападнал украйна то пак щеше да има толкова цивилни украйнски жертви колкото има и сега след като путин нападна украйна! Та това ли се опитваш да ми кажеш или и ти не се разбираш какво точно се опитваш да ми кажеш? А!?
156
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я вижте Зеления какво казва. Това, че украинските загуби са катастрофални го признава дори той вече, но по нашите медии няма да го намерите... https://youtube/watch?v=DQ3RUWnexQk
155
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, ве баламурници-толко години залагахме на руската газ и изведнъж открихме азерската и американската. Някакво откровение и катарзис? Ся, че видим като хляба стане 5 кинта просто случайно. А Коце ще ни препоръча да ручаме торталяците на жена му.
154
6
 
18
 
! Отговори
Истината преди 1 година
До български гражданин Доказано е, че 90% от така наречените русофили, нито руснаците познават, нито руската култура, нито знаят руски език. Не са прочели и една книга на руски език, нито могат да ползват сайтове на руски, да не говорим, че не разбират и 5% от езика от радиото или телевизията. И поне половината от тях получават пари за да обичат Путин и Русия. Другата половина смятат, че са жертви на Запада, САЩ и НАТО, които ги ограбват и спират развитието им. И затова симпатизират на Русия.
153
1
 
17
 
! Отговори
ъъъ преди 1 година
Само да питан на Путин децата и на останалия руски политически елит на ФРОНТА ли са Защото на Сталин сина е бил на фронта
152
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСНАЦИТЕ СА ДАЛИ ЯКО ФИРА В УКРАЙНА.ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ПУТИНСКА ПРОПАГАНДА КОЯТО НЯМА НИЩО ОБЩО С ИСТАНАТА!
151
2
 
6
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
Значи като заключение можем да кажем, че нацитата печелят в интернет по всички фронтове, даже скоро ще влязат в Москва, но в реалния живот скоро няма да имат излаз на море." море"
150
6
 
8
 
! Отговори
Само питам преди 1 година
Русофилчета каква ще бъде съдбата на вашият фюрер? А /Подобно на Хитлер ще глътне цианкалий в бункера. Б/ Ще бъде линчуван от разбунтувалите се руснаци и трупа му ще бъде хвърлен в Москва река. В/ Ще бъде ликвидиран он обкръжението си. Г/Ще избяга в Северна Корея. Д/Ще бъде съден като военнопрестъпник в международен трибунал. Е/Ще стане патриарх на Русия.