Руските жертви в Украйна са колкото съветските в Афганистан

Лондон прогнозира, че броят им ще продължи да расте
23 май 2022 12:00, Елка Василева
304
Руските жертви в Украйна са колкото съветските в Афганистан
Снимка: архив, БГНЕС

Британското министерство на отбраната съобщи, че през първите три месеца от войната в Украйна Русия вероятно е дала същия брой жертви, колкото СССР по време на 9-годишната война в Афганистан.

Разузнаването смята, че в Русия ще нарасне общественото недоволство с продължаващото покачване на броя на жертвите, предаде БНР.

Още по темата
От министерството на отбраната посочват, че високият брой на руските жертви, особено по време на офанзивата в Донбас, може да се обясни с комбинацията от погрешна тактика и слабо командване, ограничена подкрепа от въздуха и липса на гъвкавост на въоръжените сили.

Британските военни прогнозират, че броят на жертвите ще продължава да расте и запознатото със случващото се руско обществено мнение ще надига все повече глас на недоволство от войната.

Статистиците припомнят, че Съветският съюз е загубил 15 000 войници в Афганистан в опит да държи на власт комунистическия режим, а кървавите събития са един от факторите за разпадането на Съветския съюз.

Междувременно бе съобщено, че Нова Зеландия ще изпрати допълнително 30 военни във Великобритания, които ще помагат за обучението на украински войници.Съобщението бе направено  лично от премиера на страната Джасинда Ардърн.

А британският премиер Борис Джонсън написа открито писмо до децата на Украйна, в което ги възхвалява като пример за подражание за деца и възрастни по света в трудни времена и декларира, че британците никога няма да ги забравят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
3
 
3
 
! Отговори
български гражданин преди 1 година
Не бъркайте "русофил" - т.е. човек който уважава и обича руското (балетно майсторство, художествена гимнастика, класическа музика, изобразително изкуство и литература) с човек който одобрява агресията и престъпленията на Путин.Путин един прекрасен ден няма да го има. Руското ще остане - и под "руското" разбирам гореупоменатите постижения в културата и образованието - а не завзетите с агресия територии. За тях Русия ще плати скъпо - в кръв и загуба на живот
148
1
 
1
 
! Отговори
Само питам преди 1 година
До Боби...... Ти ги разпространяваш бобчо, как да не ги знаеш?
147
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще стават повече..Жалко, че не умират тези които трябва,а обикновените войничетата.
146
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те руснаците наистина сякаш се опитват да се закопаят сами.. Бива некадърщина, но като тяхното е чак съмнително.
145
7
 
5
 
! Отговори
до 168 преди 1 година
"Десетки хиляди цивилни жертви" е чисто пропагандно изказване, нямащо абсолютно нищо общо с действителността. Да, цивилни жертви има както в Украйна, така в ДНР, ЛНР и дори в самата Русия. Но дори цивилните жертви в Украйна са една част от преките или косвени действия на украинските сили. И това никои сериозен анализатор, извън пропагандните клишета на наложения мейнстрийм, не може да отрече.
144
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все едно украинската пропаганда не е за бавно развиващи се.До онзи ден Зеленски говореше за евакуация на Азовстал,а те в плен се предаваха.Киев обяви как умрели 27 000 руски войници,а тук пише само 15 000.Истината е да не се вярва сляпо на едната страна.Проверяваш и ако съвпада информацията тогава вярваш.
143
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе стига сте ни баламосвали. Утешавайте си русофобите да се радват. То вече стана смешно. Те толко зле, че джърмания и италия склониха да плащат в рубли. А ние тарикатите ще внасяме супер евтин азерски и американски газ. Да се пита човек, къде пасохме трева досега, та изведнъжки се сетихме. Май не е съвсем така, а?
142
1
 
8
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Абе Русия давала ли е някаква информация за жертвите последните... не знам... 2 месеца май? Много са тихи там.
141
5
 
12
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Русняците са хуните на 21-ви век.
140
8
 
11
 
! Отговори
До 163 преди 1 година
Значи украйна даде не само военни жертви! Даде и десетки хиляди цивилни! И идеята на путинарските *** тука беше, че те украйнците избивали собствените си хора! Не им се получи! Но има една основна разлика! Украйнците воюват за да защитят земята си народа си и държавата си! Докато руснаците са там като укопатори! Също както бяха укопатори и в афганистан! Та колкото и жертви да даде украйна те са герой! Докато подобно нещо за руските жертви не може да се твърди и каже дори! Та така!!!
139
6
 
7
 
! Отговори
Iwo преди 1 година
До амиКакви лъжи бе момък, къде украинците са спечелили ? Въпреки безграничната подкрепа от целия Запад, военното положение в Украйна и какво ли още не, Русия с 15% от силите си и малко чеченски бойци постепенно си завладяват територии с минимални цивилни жертви.
138
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Убити + ранени може и да са 15000, което при стандартно съотношение 1:3 може да предполага около 4000 убити руски (и ЛДНР) военни. Което в никакъв случай не е колкото Афганистан. В същото време съотношението на руски към украински загуби е средно 1:6, излиза, че Украйна има поне 20000 убити, 60000 ранени и поне 5000 пленени (само в Мариупол са близо 4000).
137
4
 
9
 
! Отговори
да даа преди 1 година
За улеснение укрите спешно сменят флага сад....СНЕЖНО БЯЛ за улеснение при капитулация!!
136
2
 
5
 
! Отговори
ЛЪЖА Е преди 1 година
ТОВА Е ЛЪЖА - В КОЙ ВЕК ЖИВЕЕТЕ ИМА ГИ ПОБЛИКУВАНИ ПОЛЗВАЙТЕ GOOGLE
135
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой вярва ли на тия глопусти
134
8
 
11
 
! Отговори
Начи, първо преди 1 година
танкът на снимката ви е украински. Второ, жертвите растат диспропорционално от украинска страна. Трето украинците се предават без бой на руските части, като доста често ВСУ превъзхожда ВСРФ 4-5:1. За справка вижте видеата за боевете в Мариупол. Четвърто, руския народ всъщност се гневи на Путин, че твърде меко подхожда към проблема "Украйна". Путин е бетон на позицията си пожизнено, а Украйна ще спре да съществува като държава. Има и вероятност Полша да вземе западната и част. Спрете глупостите!
133
8
 
8
 
! Отговори
до БОБИ преди 1 година
Боби, съгласен съм с теб. Урките си заслужават продажността зелена и си плащат. Ще останат с половин държава, и то измислена държава Украйна! Слава Россия!
132
7
 
8
 
! Отговори
Едно наум... преди 1 година
Този който последен се смее.. най добре се смее!!!Колкото загуби и жертви да имат руснаците то укрите ще плащат за тях с лихвите ... щото ПОБЕДИТЕЛЯТ не го съдят... ПОБЕДИТЕЛЯТ взима всичко... той определя условията за мир, той определя и бъдещето и репарациите .... нали някой трябва да плаща загубите, а ще плаща знае се кой!!!
131
3
 
6
 
! Отговори
буци преди 1 година
думата вероятно в "вероятно е дала същия брой жертви" е разковничето. Аз така мога да кажа "фун дър лойна вероятно е жена" - и това тежи със същата сила. Мога да кажа "бай дън вероятно не е демент".... "киро вероятно не ленгуич американски ассис всеки ден", "асен василев вероятно не е кукла на прокопиев" ... и какво ли още не вероятно!
130
6
 
17
 
! Отговори
ами преди 1 година
Е така е в Путиновата православна джамахирия В лъжите и дезинформацията са най добри