Войната ще нанесе дълбоки травми върху духовността на всички народи

Проф. Захариев: Последиците няма да бъдат краткосрочни
Обновена: 23 май 2022 22:49 | 23 май 2022 21:16, Красимир Ангелов
24

Какви ще са последиците за България от войната в Украйна?

"Последиците няма да бъдат краткосрочни. Те няма да засегнат само геополитиката, световните отношения няма да се почувстват на полето на икономиката, а и ще променят дори в цивилизационен план всичко онова, което ни заобикаля. Моите прогнози са песимистични. От една страна ще имаме една студена война, една обективно паднала "Желязна завеса" между Европа и Русия", каза политическият анализатор проф. Захари Захариев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него това ще нанесе дълбоки травми и върху духовността на всички народи.

"Големият руски световен учен Камик Лихачов казва, че България е страната на духа и че руската култура идва от нашата страна. 24 май трябва да бъде български национален празник. Кирилицата е създадена в България. И един век по-късно е пренесена в Русия", сподели писателят Владимир Левчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че войната в Украйна е променила света.

"Нямаше никаква логика да се извършват всички тези зверства, освен исторически претенции. Украйна е най-голямата държава в Европа след Русия. Последиците ще бъдат ужасни. Путин е тежко болен", подчерта Левчев.

"За жалост, медиите отдавна са напуснали полето на обективната информация, която стига до крайния консуматор. Има активна дезинформация. Това нещо го виждане не само в България, но и в повечето западни страни - Великобритания, тя е водеща в това отношение, както и Германия. И падението на една водеща медия - "Дойче веле", допълни проф. Захариев.

Според политическия анализатор, ако Донецк и Луганск се върнат в пределите на Украйна, ще последва "разчистването на сметки".

"Оптимист ме прави изявлението на Министерството на външните работи на Русия, че те подробно ще анализират Плана на Италия за мир и ще излязат с контрапредложение", сподели проф. Захариев.

Гледайте видео с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Червеи като този захариеФ промиват мозъците на българина още от детската градина! Защо непрекъснато афиширате руските *** на тези продажници?
17
4
 
1
 
! Отговори
промити мозъци преди 1 година
Славяни са Украинци и Поляци а московци са варяги най долните викинги.
16
2
 
8
 
! Отговори
noFreeman преди 1 година
травмите са нанесени на България от такива продажници като вас... вие изтривате нашата история... и то в името на какво... на една европа със смешна грабителска история!
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Светът се развива по своите закони. Който не му харесва - арменския поп.
14
13
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Украйна няма да съществува като държава,иначе неонацизма ще се размножава на воля.Иначе казано е време втората световна война да завърши с окончателна победа над западната алчност и цинизъм,т.е нацизъм.
13
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам дойче веле какво падение е, но само като отворя рашстките бг сайтове и ми ида да се изповръщам от глупостите, които чета там.
12
8
 
5
 
! Отговори
НЕСЪИЗМЕРИМО преди 1 година
РУСИЯ МОЖЕ СЪЩО ДА СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА НО ЗАГУБИТЕ Й ЩЕ СА КОЛОСАЛНИ!
11
0
 
7
 
! Отговори
Joan преди 1 година
Какъв е тоя Камик Лихачов? Да не е камък? Казва се Дмитрий Лихачов и е академик.
10
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И все пак не е честно. Защото САЩ могат да правят каквото си искат където си поискат а Русия не може? По скоро трябва никой да не прави каквото си поиска и да се пази интереса на всяка държава.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До номер 10:Мхм изперкали са всички. Маймунското ДНК в тях нараства и не помнят какво са яли вчера,а ти им се чудиш защо не помнят,че е имало и други войни. С всеки ден става по-зле. Миналият месец бяха изперкали,че сме във ВСВ и Полша искаше да съди Сталин.Може да не е от ДНК-то на шимпанзетата във ваксините,но нещо става...хората оглупяват.
8
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байдън го каза много ясно... Всички санкции и милиарди помощи за Украйна... е за да се даде урок веднъж и завинаги на Русия и Путин , че не може да прави, каквото си иска в Европа...
7
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха-ха! Духовността липсва в Русия още от началото на 20ти век и никога няма да я има там... Нация от 80% роби на един изперкал дъртак и мегаломан... 20 години ги прави на луди и продължават да му лижат подметките на обувките.
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали осъзнавате че от 60 години не е имало година без война по света? Доста от тях по-брутални и разрушителни? Изперкахте ли бе?
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирилицата отива в Киевска Рус (днешна Украйна ), а по това време е имало Московско княжество което не е влизало в Киевското .Русия съществува от Петър I до днес .
4
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проф. Захариев ми чете мислите.На същото мнение съм като него.
3
11
 
12
 
! Отговори
Лллл преди 1 година
Русия ще спечели . Нищо , че пропагандата на Америка и ЕС досаждат с други приказки
2
13
 
22
 
! Отговори
Патриот преди 1 година
Тоя рашист какви врели некипели говори. А Путин каза, че кирилицата е дошла от Македония. Ако това не ви обижда като българи не знам. Иначе войната е видно за всички с очи, че няма как да бъде спечелена от Русия
1
8
 
0
 
! Отговори
hasmokar преди 1 година
У цьому випадку, здоровеньки були, шановни пани та панове.