Зеленски 3 месеца от началото на войната: Русия води тотална война

Руската армия нанесла 1474 ракетни удара с общо 2275 ракети
24 май 2022 08:34, Елка Василева
223
Зеленски 3 месеца от началото на войната: Русия води тотална война
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че води "тотална война" срещу страната му, предаде Асошиейтед прес.

В редовното си среднощно обръщение към нацията, което отправи в навечерието на навършването на три месеца от началото на войната, Зеленски каза, че руските въоръжени сили са нанесли 1474 ракетни удара с общо 2275 ракети. Огромното мнозинство от тях поразиха цивилни цели, обърна внимание той.

"Наистина не е имало такава война на европейския континент от 77 години", подчерта Зеленски.

Украинският президент каза, че при руска ракетна атака срещу град Десна, на 55 километра северно от столицата Киев, миналата седмица са били убити 87 души. Сега Русия е съсредоточила своите войски в източния регион Донбас, около градове като Бахмут, Попасная и Северодонецк, заяви той.

Зеленски призова украинците, които не са на бойното поле, да помогнат както могат, и отбеляза, че неговата задача е да работи за засилване на международния натиск върху Русия. "Абсолютният приоритет са оръжия и муниции за Украйна", подчерта той.

Трима цивилни са били убити при руски атаки в Донецка област вчера, съобщи губернаторът на източния украински регион Павло Кириленко. Той не даде подробности.

Вчера Кириленко каза, че се водят тежки боеве близо до съседната Луганска област и че фронтовата линия е под непрекъснат обстрел. "Ситуацията е трудна", призна той.

Кириленко съобщи още, че голяма част от жителите на Донецка област вече са евакуирани. В частта от региона, която бе под украински контрол преди началото на руската инвазия, са живеели 1,6 милиона души. От тях са останали "не повече от 320 хиляди човека", каза той.

Губернаторът на Луганска област Серхий Гайдай съобщи, че евакуирането на местните жители продължава всеки ден. Хората "се съгласяват на риска (да заминат), "защото това, което става в градовете, е много по-лошо", каза той.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези които наливат Украйна с оръжие имат други планове за тази територия, в които името Украйна не съществува. В този лицемерен свят е така.
48
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
59- И С ТОВА СЕ ГОРДЕЕШ- А МИН ЗАПЛАТА НА 40% ОТ РАШИТЕ Е 100ЕВРО...КО ШИ КАЖИШ ЗА ТОЯ УСПЕХ
47
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски е истински президент, който върши най-доброто за запазването на държавата си. Затова и всики русофили така го мразят. Представете си хипотетчино, турция иска да завладее част от поречието на Арда. Щеше ли Радев да вдига такъв шум и да усппе да докара такава изолация за турците? Или да организира толкова оръжие за 2-3 месеца с които да можем да обърнем хода на войната?
46
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кремълският пcиxoпат и масов убиец, вече има на съвестта си над 50 хиляди (руски и украински) жертви... Нека бъде проклет и да гори в Ада cкапaняка долен!
45
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската проскубана "мечка" вече си изпя песента. Това е най- мързеливото и крадливо животно в гората. Глутница украински вълци ще я ръфа до кокал...
44
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пилците се броят наесен жалки ми русофилчета. Съдбата на всички агресори и диктатори е печално известна. Путин ще последва Хитлер в отвъдното,а фашистка Русия дълги години ще плаща за греховете си към Украйна.
43
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските въоръжени сили са нанесли 1474 ракетни удара с общо 2275 ракети, но най-забележителните от тях са ударите с руските хиперзвукови "Кинжал". С тяхна помощ руснаците демонстрираха невиждана и нечувана бойна мощ - поразиха и унищожиха укропски командни пунктове, защитени от железобетонни укрития с дебелина 60 метра
42
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите са болни мозъци на тема признателност, раболепие, угодничество и сервилност към всичко руско... Първосигнални индивиди... като коне с капаци. Всичките им мнения са подчинени на ограничения им кръгозор.
41
3
 
18
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Каква тотална война? Те даже не са във военно положение. Вкарали са 100 и нещо хиляди човека от 1 милион редовни. От друга страна продължават бизнес до колкото могат. Ти се пънеш и натикваш в тотална война. Ти си на 100% обороти с помощ от целия свят. Ако Русия увеличи малко оборотите, Украйна няма да я има. Пак че пазят цивилните.
40
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахахахха! Пак ли ти бе, смешен зеленчук такъв! Айде изчезвай вече. Яд ме е само, че ако те утрепят, ще те направят герой, а това не трябва да става. Вероятно добра идея ще е да те запокитят някъде по Южна Африка, където хората са расисти към белите и там да се стопиш и изчезнеш!
39
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тотална война викаш я питай Ирак и Сирия какво е тотална война наложена от твоите приятели сащ ? Само за 10 дена в Ирак бяха ебити над 100 000 мирни жители това е тотална война РФ все още ви гали с перце но не се знае до кога.
38
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До русофилите, знам че ви е яд как матушката е принизена като плебей, нищо повече от бензиностанция с ракети, с която никой не иска нито да прави културни прояви, спорт, технилогии... А Зеленски си върши перфектно работата да защити държавата си. Той има доста голяма заслуга да се види, че "великата" червена армия е само реклама. Къде са им съвременните оръжия? Няма ги. Ако ги нямаше АБ, досега украинци и поляци щяха да маршируват в Москва.
37
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, zeлен клоун. Пак ли ти бе?!?!? Айде да те гърмят вече и да се махаш от медийното пространство. Ах, гадината ти с гадина такава!!!!1
36
15
 
17
 
! Отговори
В крайна сметка преди 1 година
Всички русофили и руснаци ще издyxaт cyпата.
35
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някакво дете със синдрома на даун си е пуснало ВПН и дава минусчета на коментарчетата против неговия герой Зеленягата. Колко тъжно.
34
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докъде стигнахме. По новините да ни натякват откровени убийци и ***, като този. Май лицемерието в света ни стигна най-високата си граница. Остана само да почнат да показват екзекуции, п-е-д-офилия, изнасилвания и т.н.
33
16
 
18
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Зеленски,научи се най-сетне що е война и що е военна операция. При война,средствата за унищожение на противника са безкомпромисни и масово разрушителни. Ако Военна операция Z бе война нямаше да е останало нищо от Киев и другите градове в Украина . Нямаше да те има и теб ,Зеленски,ако това бе тотална война. И на Руснаците им се иска да е по-скоро война,за да ви унищожат за половин час,но уви,укрите се криете зад полите на невинни украинки,а мъжете им невинни принуждавате на се бият на ваша страна
32
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само този ли не разбра че ги ползват като терен, докато се пренареди света от големите сили. Или по скоро знае и е в роля. Жалко за народа му, който наистина си мисли че се бие за страната си.
31
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добър ден и днес, Зелен клоун. Как си?
30
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ситуацията е не тежка,а безнадеждна.Искаше да станеш ''вторият Рейгън'',на път си да станеш''последният Украински''.