Порошенко ни съветва: Не вярвайте на Путин

Бъдете обединени, призова той
26 май 2022 12:45, Нели Христова
82
Порошенко ни съветва: Не вярвайте на Путин
Снимка: БГНЕС

За да има мир, се нуждаем от три неща - оръжия, оръжия и оръжия. Това е краткият път. Първият вид оръжия са тези за защита. Вторият вид - това е ембарго и санкциите. А третият - депутинизацията на Русия, Европа и света. Това каза бившият президент на Украйна Петро Порошенко пред Би Ти Ви.

По думите му не само ЕС трябва да спре да купува петрол.

"Всички трябва да отрежем петролните доставки по тръбопровода "Дружба". Лично аз имам правото да ви призова, защото когато бях избран за президент, Украйна беше болезнена зависима от руски газ. Само за 1 година на президентския пост постигнах енергийна независимост. Това беше много труден тест за Украйна. Отидохме по-далеч. По моя заповед заведохме иск срещу "Газпром" и руската страна. И го спечелихме. И "Газпром" ни плати 4 млрд долари. Призовавам ви - последвайте нашия пример", каза още Порошенко.

И даде два съвета към България.

"Първо - не се страхувайте от Путин. Ако се страхувате, сте загубени. Второ - не вярвайте на Путин. Той разбира само от сила. Моят съвет към българското правителство, парламент и българите е да бъдете обединени. Преди войната той постави ултиматум България и Румъния да намалят натовското присъствие до нивото им до 1997 г. Утре руските военни кораби могат да блокират българските и румънските пристанища", каза още бившият украински президент. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропагандата иска да натресе на българите нов господар Украйна. Хак да ви е това заслужавате че и знамената и развявате.
66
10
 
8
 
! Отговори
Лалов преди 1 година
За наша радост вярващите на Путин с всеки изминат ден стават все по-малко и по-малко :))) Не е далеч часът,когато никой вече няма да му вярва !Когато човек се самозабравя така става ! Не е лесно да си диктатор и да се готвиш да диктаторстваш не само над Ру сия,но и над света !!! Само,че ако в Русия хората са си " загубили " от страх акъла,в света не са !!!
65
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха , намерил се кой да ръси мозък - ПоТрошенко , който постави началото но края на Окрайна ! Все едно Кумчо Вълчо да съветва овчаря как да варди стадото ...
64
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този пък намерил на кого да дава съвети да не вярват на Путин! Хаха. Той не знае ли, че 80% от българите са по- големи путинисти и от руснаците! Путин за тях е инстанция Номер 1, думите му не се подлагат на съмнение....Е, поне докато не е вкаран в затвора....тогава българите много рязко сменят възгледите си и се "депутинизират".
63
1
 
5
 
! Отговори
Не вярвам на Путин преди 1 година
Не вярвам на Путин, но не вярвам и на теб,драги ми смехурко! На политик не вярвам, защото всеки ,който влезе във политиката изгубва човешкото в себе си.
62
4
 
11
 
! Отговори
ЕДИН преди 1 година
Путин ни съветва: Не вярвайте на Порошенко
61
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не сме ти искали съвета, а без позволение това означава намеса във вътрешните работи на една суверенна държава. Вие ако имахте малко акъл нямаше да позволите тази война да се случи и щяхте да си спасите населението, така че точно ли ти ще даваш акъл?
60
8
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Отдавна сме разбрали,че Жужака е изпечен лъжец.
59
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тия като са толкова богати ние за чий отглеждаме 100000 от тях на курорт на морето .. еее Кире Киреее мачка да ти яде ...
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственият правилен съвет на Порошенко за българите е да бъдем обединени.
57
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подсъдими в държавна измяна няма нужда да дават акъл на България.
56
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сякаш е роднина на Янев. Такава поразителна прилика....
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, добре...
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Звездичките са поредното доказателство на моето твърдение. Изгори за да светиш като крушка в случая.
53
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двете медии знаят че оценката ще е негативна но въпреки това либералната демокрация се опитва да ни манипулира. Нещо като *** но упорити и ние и те.
52
10
 
15
 
! Отговори
Порошенко престъпник преди 1 година
На 20 декември 2021 г. Петро Порошенко беше заподозрян по три члена от Наказателния кодекс: финансиране на тероризъм, държавна измяна и подпомагане на дейността на терористична организация. Заплашват го до 15 години затвор с възможна конфискация на имущество.Прочетете целия материал на следния линк: https://actualno/europe/kumyt-na-putin-dade-pokazanija-sreshtu-bivshija-ukrainski-prezident-petro-poroshenko-news_1757332.html Actualno
51
20
 
20
 
! Отговори
Блъди Мери преди 1 година
Че кой вярва на путин, само путинофили с увредени мозъци ... !!!
50
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Порошенко е обвинен в родината си в държавна измяна, защото е участвал в продажбата на големи количества въглища, помогнали за финансирането на проруските сепаратисти в Източна Украйна през 2014-2015 година. Експрезидентът твърди, че е невинен и обвинява прокуратурата, че се опитва да му навреди, за да отвлече вниманието пред проблемите на страната. Заплашват го 15 години затвор.
49
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаем и помним призивите от Майдана. Нещо като московики на гилики демек московците под ножа. Освен това не е ли неудобно да ни пробутват съвети хора които доведоха своята страна до война. Да понесат отговорността вместо да дават съвети на малка но независима държава.
48
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Порошенко е 7-ият сред украинците със състояние от 1,3 милиарда щ. дол. според оценка на Forbes от март 2014 г. От къде ги направи тези пари???