Русия е изгубила почти едно поколоение млади офицери

Войниците пък са готови да убият своите генерали
31 май 2022 18:30, Нели Христова
288
Русия е изгубила почти едно поколоение млади офицери
Снимка: БГНЕС

Според британското разузнаване руските сили вероятно ще бъдат по-малко ефективни на бойното поле в бъдеще поради липса на младши военни лидери след опустошителни загуби сред офицерите от по-нисък ранг на армията.

От Министерството на отбраната на Великобритания казват, че командирите на бригади и батальони са били изложени на опасност, тъй като са били "държани на безкомпромисно ниво на отговорност за работата на своите части".

Младшите офицери също са били принудени да ръководят тактически нападения на ниско ниво, тъй като в руската армия липсват кадри от високо обучени подофицери, които изпълняват тази роля в западните сили, се казва в оценката.

"Загубата на голяма част от по-младото поколение професионални офицери вероятно ще изостри текущите проблеми при модернизирането на подхода му към командването и контрола. По-незабавно батальонните тактически групи, които се възстановяват в Украйна от оцелели от множество подразделения, вероятно ще бъдат по-малко ефективни поради липса на младши ръководители", казват от МО.

Министерството цитира доклади за локализирани бунтове сред руските сили, добавяйки, че липсата на "опитни и надеждни командири на взводове и роти вероятно ще доведе до допълнително намаляване на морала и продължаваща лоша дисциплина".

Западен военен източник каза по-рано този месец, че президентът Путин и генерал Валери Герасимов, началникът на генералния щаб, са вземали тактически решения на ниско ниво от типа, който обикновено се взема от полковник или бригадир.

Висшите командири са уволнени заради привидно лошото си представяне по време на инвазията, като западните служители твърдят, че се е появила култура на прикриване и изкупителна жертва.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна твърди, че руските войници са "готови да убият своите генерали", които са ги принудили да преминат в настъпление в източната област Донецк, която е част от Донбас.

Според телефонен разговор, засечен от украинското разузнаване, руските "контрагенти" почти са застреляли генерал-лейтенант Валери Солодчук и неговата охрана, които дошли да спрат бунт и да принудят войските да продължат да се бият. Солодчук е командир на 36-та общовойскова армия.

"Войниците отказаха да изпълнят заповедта и бяха готови да взривят "високопоставените гости", написаха украинците във Facebook в понеделник. Твърди се, че в резултат на това командирът е напуснал фронтовата линия.

Последната оценка на Министерството на отбраната идва, когато отправя предизвикателство към британските компании да измислят идеи за "спечелен в битка", за да помогнат на Украйна да преодолее руските нашественици. Като част от кампания на стойност 25 милиона британски лири, министерството призовава отбранителната индустрия на Обединеното кралство да разработи автономни или дистанционно управлявани превозни средства, които да помогнат за защитата на крайбрежието на Украйна, оборудване за поддържане на линиите за доставка и нови технологии за електронна война, като GPS смущения и дронове.

Началниците на отбраната също така искат предложения за това, как да се подпомогне повторното снабдяване с боеприпаси и поддръжката на оръжейни системи от съветски калибър 122 мм и 152 мм на фона на опасенията, че запасите на Украйна се изчерпват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миналия месец Русия загуби полковниците и генералите а сега лейтенантите и капитаните.Интересно кви фармация имат че продължават да громят наред. Пропагандата си върви ама аре малко се постарайте.
223
3
 
4
 
! Отговори
Поп Грую преди 1 година
А британците изгубиха поне 2 поколения мъже които минаха на отсрещния бряг
222
2
 
4
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Това поколение и без война е загубено. То си чака от времето когато е било бебе да му дават да яде . Пораснало и чака от службичката нещо да му дава , а какво открадне му е Бонус. На война също може да си докара бонус , като го продаде на битпазара.
221
9
 
5
 
! Отговори
За България преди 1 година
Като ги гледах младите русначета по телевизията , колко достолепни изглеждат на фона на , които демокрацията отгледа в бг....плаче ми се! Направо да ти долипсва комунизма!
220
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците бият здраво в момента, ВСУ бяга панически от позициите и западната пропаганда е безпомощна
219
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Британското разузнаване да си затвори плювалника, че от известно време бълват само простотии!
218
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-новия виц днес - рублата изпреварила долара.
217
4
 
9
 
! Отговори
На Майдън преди 1 година
Русофилче да се чете младо геиче с анална податливост към Нато.
216
1
 
5
 
! Отговори
Dunavec преди 1 година
До 238 Анонимен А скоро ролята на *** ще стане на бивш диктатор, изправен пред съд
215
1
 
6
 
! Отговори
Dunavec преди 1 година
До 246 сори - имаш предвид герои от комикси ли, като Ну погоди и крокодила Гена?
214
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ви се..
213
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Вебер "Обере, пише се с у, "уределите редици". Научи си българският език." Не, пише се ТОЧНО "оределите". Типично за натурата на неграмотниците, станали русофили заради неграмотността си, и ти, искаш да докажеш превъзходството на русофилията си, но тъй като нямаш нито аргументи (поради присъщата безнадеждност на това да заемаш позицията на военопрестъпници и агресори),нито имаш знанията, единственото което ти остава,е да се опитваш да "блеснеш",за да забравиш, че дори не знаеш Български език.
212
6
 
7
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 1 година
До сориЖелая им много поколения герои да печелят. Като с Курск - герои колкото си искаш и москва. Естествено за някой нормален е важно човек да доживее до старинби, но за рушняка е важно *** млад като герой заради желанието на сбабичосано джудже с маниям за величие
211
14
 
7
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 1 година
Да убиеш руснак е богоугодно дело
210
0
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Македония изстреля успешно първият си спътник.
209
6
 
10
 
! Отговори
В крайна сметка преди 1 година
Намерили, каквото си търсили !
208
7
 
16
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Другарят Путин и неговите дружки си мислеха, че Червеното копче и всяваният страх ще са достатъчни, за да владеят света, но се оказа, че много са се лъгали !
207
3
 
8
 
! Отговори
До сори преди 1 година
Какви герои, че те даже не са ги обявили за загинали?
206
9
 
11
 
! Отговори
сори преди 1 година
Русия нищо не е загубила! Русия е спечелила едно поколение герои!
205
6
 
5
 
! Отговори
СВОЙ преди 1 година
До 12345 точно пък на официалните медии да вярваме?Медиите,които са собственот или финансирани от кръгове,които имат интерес да се насажда изкривено мнение,което да служи на техните интереси.Пример фейка с Буча.А,окопите са част от реалността,която е,че Украйна е подготвяха дълго като пушечно месо на войната на САЩ с Русия.