Зеленски: Битката за Северодонецк ще предопредели изхода на войната

На места руското превъзходство във въоръжението е десетократно
9 юни 2022 08:10, Елка Василева
72
Зеленски: Битката за Северодонецк ще предопредели изхода на войната
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че изходът от битката за Северодонецк вероятно ще предопредели изхода на войната в източната част на страната.

Още по темата
Украинските сили са загубили отвоюваните позиции в Северодонецк и са изтласкани в покрайнините на индустриалния град, който в по-голямата си част отново е под руски контрол.

Съседният град Лисичанск е подлаган на тежък руски обстрел.

Според Киев на места руското превъзходство във въоръжението при Северодонецк е десетократно.

Междувременно от ООН предупреждават, че последствията от войната в Украйна засягат 1,6 млрд. души.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че населението на целия свят е заплашено от безпрецедентна вълна от глад, социален и икономически хаос.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Че преди 1 година
"Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че населението на целия свят е заплашено от безпрецедентна вълна от глад, социален и икономически хаос." ПАК СЕ ЛЪЖЕМ НЕЩО МНОГО НА ШИРОКО. ИЗКАЗВАНЕ ОТ ВЧЕРА НА КОНГРЕСА НА ЗЪРНО-ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА РУСИЯ - ЗЪРНО ЩЕ ИМА ЗА ВСИЧКИ, НО ПЛАЩАНЕТО В РУБЛИ ИМА ГО И В YOU TUBE.
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един вид запада предупреждава ако победи Русия изкуствено ще наложим продоволствен недостиг а ще обвиним Русия. А родните евроатлантици пак ръкопляскат без дори да помислят.
50
3
 
4
 
! Отговори
Ясно е! преди 1 година
"Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че населението на целия свят е заплашено от безпрецедентна вълна от глад, социален и икономически хаос."--- Това е защото санкциите работят. Ако се премахнат, такова "победи" срещу Русия няма да има.
49
1
 
1
 
! Отговори
СОЦИАЛЕН ПАТОЛОГ преди 1 година
думата долу е ***.. не знаех, че е забранена.. *** на куче, не мацката на ДНЕС ***...
48
6
 
8
 
! Отговори
СОЦИАЛЕН ПАТОЛОГ преди 1 година
Gluпак... Войната приключи.. Всички го разбраха... Само където стотици хиляди млади хора ще станат на кайма.. А ти ще си на синджир на дачата на Вова.. Ще даваш *** и ще лаеш по команда..
47
5
 
16
 
! Отговори
АбдокодирХоджибобоев преди 1 година
Руското превъзходство в технологичността на въоръжението е неоспоримо. Вчера ВКС на РФ вкараха в СВО 4 броя Су-57 и ги използваха в обща информационна мрежа.
46
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия днес (не dnes.bg) яко са се надрусали, сигурно са имали доставка от ЕС и САЩ. Тоя бълнува за Северодонецк, а някакъв губернатор на Николаевкасе изцепил че "Въпрос на време е украинските сили да си върнат значителни територии на юг". А точно там в Николаевка руснаците с две ракети унищожават докрак два баталиона полски елитни части. Почвам да разбирам, че колкото повече губят толкова повече лъжат за да получават безвъзмездно, каквото им дадат от ЕС и САЩ.
45
1
 
21
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Една битка нищо не е в състояние да предопредели при война с Русия.И Наполеон ги печелеше,дори след Бородино влиза в Москва,за което Царя е смъмрил Кутузов и е поискал да изпратят протокола от заседанието на което е взето решението за оставянето на Москва без битка пред стените.Думите му са валидни и днес :"Със загубата на Москва не е загубена войната,но загубим ли армията ще загубим всичко.Заповядвам отстъпление и да се съединим с идващите подкрепления".А Русия воюва с под 10%
44
1
 
7
 
! Отговори
АлексСпб преди 1 година
До Изпечен лъжец "дървена църква (на руски я наричат лавра)" Лавра това не е "дървена църква" - това е "мъжки православен монастир, със огромно историческо и духовно значение". В Русия има само 2 лаври - Троице-Сергиева (Москва), Александро-Невска (СПб).. Украина - 3 Киево-Печерска (Киев), Почаевска(Почаев), Святогорска (Святогорск) - тя пострада през 2014-2015 г. ама сега особенно сериозно.
43
1
 
10
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ЕТО ГО , ИЗПЪЛЗЯ И НИ СЕ ИЗПЛЕЗИ !!!
42
2
 
21
 
! Отговори
Колко изнася Украйна преди 1 година
800 милиона тона пшеница се произвеждат годишно в света, а Украйна произвежда 20 милиона тона, от които може да изнесе около 5 или 6 милиона т.е. около 2% от общото световно производства. Да се разправя, че от Украйна зависи изхранването на света е съвсем несериозно. ....................................................................................... Нека изнесат. Русия и Турция им гарантират коридор за корабите. Какво им трябва още? Русофобската пропаганда да продължава - това им трябва.
41
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До неотдавна не се съмняваше в победата, а сега вече е на две?
40
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е в световен мащаб Украйна е малка страна а искат да ни втълпят че от нея зависи всичко.Тоест повишаване на цените,кризи за всичко е свързано с Украйна.Ясно е че това няма как да е така,но се използва с цел световна икономическа криза.Най вероятно и Путин е в играта защото гледа да удължи конфликта а не да го приключи бързо.Някаква скрита договорка има между Путин и Запада.
39
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да разбирам ли, че според Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Украйна храни целия свят?
38
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
боби, когато се изнервен започваш да плямпaш на руско-български диалект.
37
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази снимка кой знае от кога е но ни я пробутват вече няколко дни за да мислим че героя е жив и че е в Украина макар че най вероятно е да е и в Полша.
36
3
 
21
 
! Отговори
Янтра Габрово преди 1 година
И още нещо те ЕС са интриганти, Урсула,Мишел,Столтенберг,Шолц и тн. Но после като опре тоягата в бузките отзад .... ще кажат че са били използвани!!!!
35
4
 
28
 
! Отговори
Изпечен лъжец преди 1 година
И в западните медии с готовност цитират лъжите му, а когато се разбере истината "забравят" да ги опровергаят. Последната му л'ъжа, която не беше опровергана: че от руски обстрел е била запалена дървена църква (на руски я наричат лавра) до Светогорск. И този нахален л'ъжец чак предлагаше да изключат Русия от Юнеско за това. А вече има показания на местни жители, че отстъпващите оттам украински силоваци са стреляли по купола със запалителни боеприпаси, и даже не позволили на местните да гасят.
34
5
 
20
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
Пореден кьорфишек на Зеленски. "Битката за Северодонецк ще предопредели изхода на войната" Каква битка за Северодонецк? Градът е изчистен. Украйнски части има само в промишлената зона (засега). И като ги изчистят оттам какво ще разправя след това Зеленски. Че Украйна ще изгуби войната? Никога няма да каже такова нещо. Ще продължи да реве за още пари и оръжия (част от които тайно продава). Война до последният украинец.
33
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби. Бе вие забравихте ли, че преди два дена тези ни заплашиха с ядрена ракета? А дали не изби повече и свои и чужди отколкото спаси?