Германският канцлер: Необходимо е да се говори с Путин

Русия да изтегли войските си и да постигне споразумение с Украйна
18 юни 2022 08:11, Елка Василева
189
Германският канцлер: Необходимо е да се говори с Путин
Снимка: архив, БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц каза, че поддържането на комуникацията с руския президент Владимир Путин е от жизнено важно значение и в същото време напомни на Москва, че наложените от Запада санкции заради войната в Украйна няма да бъдат отменени, освен ако няма "справедлив мир", предаде ДПА.

Още по темата
"Изключително важно е да се говори с Путин и аз ще продължа да правя това, както и ще продължи да го прави президентът на Франция", каза Шолц в ексклузивно интервю за ДПА. Коментарите на германския канцлер дойдоха часове след като той се завърна от посещение в Киев, на което беше заедно с френския президент Еманюел Макрон, италианския премиер Марио Драги и румънския президент Клаус Йоханис.

"Когато говоря с Путин, аз му казвам например същите неща, които ви казах на вас", заяви Шолц. Той добави, че е важно да се разбере, че Русия не може да диктува условията на мира с Украйна.

Шолц каза, че ще каже на Путин, че греши, ако наистина си мисли, че ще "открадне малко земя и после ще се надява, че времената ще се променят и всичко ще се върне по старо му".

"Трябва да изтеглите войските си и трябва да постигнете споразумение с Украйна, което да е приемливо и справедливо за народа на Украйна", обърна се Шолц директно към Кремъл.

Той отбеляза, че всички санкции, наложени срещу Русия от 2014 г., "са все още в сила". "Санкциите, които сега наложихме срещу Русия по време на (тази) война няма да бъдат премахнати, ако няма справедлив мир, тоест мир, който е добър за народа на Украйна, за парламента ѝ и е приет от президента на Украйна", заключи Шолц.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
9
 
2
 
! Отговори
До Алекс преди 1 година
За разлика от тях СССР си подели Полша с Хитлер. Жертвите на Сталин са съизмерими като брой с тези от ВСВ, дадени от СССР. Определенията за фашизъм са доста разтегливи, бъдете по-обективни и не се поддава те на пропаганда.
147
12
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
В навечерието на ВСВ Великобритания и Франция решиха да преговарят с Хитлер,вместо да унищожат надигащата се фашистка зараза.Всички знаем какво се случи след тези преговори.Тотална разруха.С фашисти не се преговаря.Русия трябва да бъде доведена до фалит.
146
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От десетина дни съвместни въздушни патрули от бомбардировачи на Китай и Русия с възможност за носене на атомни бомби патрулират в близост до западния бряг на САЩ. Половината - 50% от войниците на НАТО са американци и англоговорящи. Досега президент Байдън осигуряваше спокойствието на Европа.Реално ЕС е без собствена армия.Мисля,че Макрон, Шолц и Б.Джонсън си правят сметка, че заплахите и високомерието на Западна Европа са без покритие, че те са послушковци на САЩ, а не някаква реална сила.
145
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие, праправнуците на един водач от 30-те години на миналия век, Франация, ВБр и Италия, Урсула Лайен, Жозеп Борел и ръководството на ЕНП в лицето на М.Вебер с вашите издевателства и безцеремонност натикахте Русия в Азия. Сега ще съжалявате за тази си бруталност. Светът не е с вас: Азия е с Русия, Южна Америка - също, голяма част от Африка е с Китай и Русия. Че сте безсрамни и алчни е ясно, сега с президент Байдън се готвите да плячкосате авоарите на Внешторгбанк 320 млрд.$. Нагли екземпляри!
144
4
 
20
 
! Отговори
Радо преди 1 година
*** наивници. Когато Путин искаше да разговаря с вас вие си заложихте газовете на американците и продължихте да нагъване НАТО на границите на конфликта.Сега ще видите колко долно сте изиграни и колко безумно ще плащате.
143
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нови понятия в украинския език: "Макронить" - водиш по телефона дълги и безмислени разговори. Говориш празни приказки, без да свършиш нищо. И "Валят шольцы" - обещаваш, обещаваш, а накрая - нищо. Шолц е марионетка на Путин и прави всичко възможно Украина да загуби.
142
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Внукът на фашист(канцлер Олаф Шолц) не може да бъде честен човек.
141
3
 
15
 
! Отговори
хахахаааааа......... преди 1 година
До Анонимен 161===Мисля, че Путин ще се справи и без вашия съвет...
140
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моя съвет към Путин е да се съгласи на преговори, но да не се опитва да унижава ЕС, НАТО. Сгрешили са в сметките си, да, но никой не е безгрешен.
139
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До долния. Пропагандата ли ти каза това. Кой е терорист е въпрос на гледна точка.
138
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бе тоз луд ли е. С терористи никой нормален не преговаря.
137
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тресе ги вече страх. За първи път казва, че войната е от 2014. Точно от тогава е. Тогава започнаха изтреблението на руснаци в Украйна и въведоха санкции на Русия. От тогава не са спрели с това зелено лай.о.
136
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наденичката не знам как очаква Русия да се изтегли и след това наивно да очаква да се споразумее с Украйна. Ако бяха вложили наполовина от усилията по посока на Украйна да приложат минските споразумения изобщо нямаш да стигнат до тук.
135
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз разбирам наденичката и макарона как да е, другите двама бяха излишни а третия съваем. Рошавото хептен. Шегичка.
134
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лятото било един ден а зимата цяла година. No c.
133
5
 
12
 
! Отговори
руснаците казаха; преди 1 година
ние със слугинажа не разговаряме!Какво ще кажат слугите-същото което са казали господарите!За това е по-разумно да преговаряме с американците
132
3
 
7
 
! Отговори
Песента на Путин преди 1 година
Говори, говори, говори,.. аз затварям уши и те слушам !
131
3
 
10
 
! Отговори
ЕЖ преди 1 година
Този ***, ще трябва да помоли по-учтиво, ако не иска да го пребият с камъни в студената зима.
130
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
120 .Ти искаш канцлера да даде ракети на Киев да избомби Кремъл за да са спрени / продължени страданията на народите както си се изразил. Ами Кремъл ги има бомбите но до сега се въздържа да ги използва срещу Киев който бомби ЛДНР вече осем години. По твоята логика защо Кремъл да не избомби Киев и да се се свършат страданията на народите както си се изразил. Интересна логика
129
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЛДНР, Как да ви помогнем много изстрадаха тия хора в тия райони. Ти сам си посочил градовете. Тези касетъчни бомби уж били забранени а пък Запада ги дава на УВС да бомбят Донецк областта които никога повече тия градове и население няма да се върнат в Украйна. Как ще живеят след толкова страдания. Как да ви помогнем Донецк ,господ ми е свидетел не зная как.