Уънбин: НАТО внесе хаос в Европа

Според Китай алиансът е средство на САЩ за контрол над Европа
24 юни 2022 20:00, Йоана Цонева
49
Уънбин: НАТО внесе хаос в Европа
Снимка: БГНЕС

НАТО е продукт на Студената война и е средство на САЩ за поддържане на хегемонията им в света и за контролиране на Европа. Алиансът вече не съответства развитието на епохата. Това заяви говорителят на китайското външно министерство Уан Уънбин във връзка със срещата на върха на НАТО.

"НАТО твърди, че е отбранителна организация, но води войни срещу суверенни държави, причинявайки смъртта на много цивилни и разселването на десетки милиони хора. През последните години НАТО се опита да предизвиква конфронтация в Азиатско-тихоокеанския район и този ход е много опасен и със сигурност ще предизвика повишаване на вниманието и твърдо противопоставяне от местните държави и международната общност", посочи той, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Китай винаги е бил строител на световния мир, допринася за глобалното развитие и е защитник на международния ред. Страната ще продължи неотклонно да следва пътя на мирното развитие, заяви говорителят, цитиран от радио "Китай", като подчерта, че НАТО вече "внесе хаос в Европа и трябва да спре да се бърка в Азиатско-тихоокеанския регион и останалите части на света".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Китай винаги е бил строител на световния мир, допринася за глобалното развитие и е защитник на международния ред." - жълтурко, това го кажи на тибетските монаси и на жителите на Тайван.
38
9
 
4
 
! Отговори
NATO преди 1 година
Е най-правилната организация за задушаване на разпищовили се джуджета.
37
1
 
9
 
! Отговори
37 е? преди 1 година
Колониалната инвазия на Ирак и най-грозните лъжи на машината за лъжи, която разпространи и оправда тези актове на варварство, завинаги ще останат сред най-големите и непростими престъпления срещу човечеството. Хосе Луис Родригес Сапатеро, министър-председател на Испания
36
0
 
2
 
! Отговори
37 е? преди 1 година
През пролетта на 1974 г. службите за сигурност на Република Кипър разкриват, че ЕОКА-В с подкрепата на режима в Гърция подготвя държавен преврат срещу президента Макариос III Кипърски. Черните полковници в Атина идват през 1967 г. на власт чрез военен преврат, който е осъден от цяла Европа, но има подкрепата на САЩ.Турция напада Кипър в събота, 20 юли 1974 г.В знак на протест срещу нашествието, Гърция се оттегля от военните структури на НАТО на 14 август 1974.[27][28]
35
0
 
1
 
! Отговори
37 е? преди 1 година
На 28 март 2014 г. Съветът на НАТО го избира за генерален секретар на НАТООт март 2000 до октомври 2001 г. Столтенберг за първи път поема поста министър-председател по време на краткото управление на Работническата партия.Между 1985 и 1989 г. е председател на младежката организация на Работническата партия (Arbeidernes Ungdomsfylking, AUF), както и заместник-председател на младежкото крило на Социалистическия интернационал.
34
1
 
5
 
! Отговори
37 е? преди 1 година
По време на въздушните удари на НАТО срещу Югославия на 28 април 1999 г. около 22 ч. противорадарна ракета AGM-88 HARM поразява покрива на къща в кв. Горна баня в София.[1] Други 2 такива ракети падат над територията на страната край Брезник и Трън на 1 май 1999 г.[2]
33
2
 
2
 
! Отговори
Komentar1 преди 1 година
Докато съществува UK Petrolium няма да има енергийна криза в Европа.
32
2
 
1
 
! Отговори
Komentar преди 1 година
Възстановяването на СССР, а не НАТО.
31
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия опорки на комунистите са много смешни. Всеки път когато искат да изплашат собственото си население викат "НАТО ИДЕ" и всички се покриват. НАТО било нападало... Аз не помня някога да е задействан чл. 50 на НАТО и да е имало мобилизация на НАТО. САЩ напада. Испания не е ходила да се бие в Сирия, нито пък ние, нито пък Италия, нито пък Румъния, а пък Полша съвсем не е! Стига с пропаганда. Ама ако кажеш, че НАТО не атакува никого означава, че не можеш да плашиш с НАТО и че САЩ е сам като Русия!
30
2
 
6
 
! Отговори
Петър Младенов преди 1 година
:) да дойдат сарматите...
29
1
 
18
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Да, и това е самата истина. НАТО е инструмент, с които САЩ налагат своите политики. Няма ООН, няма международно право. Когато не им изнася идват и те бомбят. В процеса разбира се създават безброй лъжи за страшни оръжия и престъпления срещу човечеството и какво ли още не, за да 'оправдаят' безумната агресия против точно тези неща, които уж защитават..
28
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Лоши" са американците защото удрят по ръцете .
27
0
 
2
 
! Отговори
Великата преди 1 година
китайска икономика! За една година 3 китайски бензинови коси ми се скапаха. Сега от 3,4 години съм с една-МТД!
26
6
 
3
 
! Отговори
НАТО преди 1 година
е лош, защото не може спокойно да нападнем Тайван!
25
10
 
7
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Гладен китаец ориз сънува. По-добре в НАТО и Цивилизования свят, отколкото в руско-китайска Евразия.
24
2
 
8
 
! Отговори
123 преди 1 година
Китайците са тарикати. След тия събития Русия ще стане суровинен придатък на Китай. За разлика от Европа , Китай плаща руските ресурси на много по ниски цени. Руснците се працакаха ужасно, а Китай ще дръпне много напред
23
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО и САЩ ще взривят света тотално и глобално. Засега унищожават физически Украйна и икономически Европа.
22
1
 
6
 
! Отговори
SS преди 1 година
ВЪОРЪЖАВАЙТЕ СЕ КОЙ С КАКВОТО МОЖЕ !
21
0
 
0
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
нато *** света освободи !Елементарно е!
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Добро утро снахо"