Кулеба призова Г-7 за повече оръжия за Украйна

Поиска и нови санкции срещу Русия
26 юни 2022 14:33, Александър Попов
103
Кулеба призова Г-7 за повече оръжия за Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Украинското правителство призова лидерите на Г-7, които се събраха в Германия, да предоставят повече оръжия на Украйна и да наложат допълнителни санкции срещу Москва. Това се случи часове след като руски удари поразиха жилищни сгради в Киев.

"Срещата на върха на Г-7 трябва да отговори с повече санкции срещу Русия и повече тежки оръжия за Украйна. Болният руски империализъм трябва да бъде победен", написа в Туитър външният министър Дмитро Кулеба.

Експлозии са се чули днес в централния украински град Черкаси, съобщи губернаторът на Черкаска област Олександър Скичко в Телеграм, цитиран от Ройтерс. Скичко не съобщава допълнителна информация за взривовете.

От началото на инвазията на Русия в Украйна през февруари до момента Черкаси оставаше до голяма степен незасегнат от руски бомбардировки, отбелязва агенцията.

Две експлозии са се чули тази сутрин и в южните предградия на украинската столица, след като ракета порази сграда в центъра на Киев в ранните часове на деня, съобщи репортер на Ройтерс.

Засега не е ясно от какво са причинени експлозиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
15
 
! Отговори
Селянин преди 1 година
Хохоль с комплекси. Айде у лево.
54
1
 
19
 
! Отговори
спрете се бре преди 1 година
Ей спрете да се избивате за идеята на САЩ да унищожи Русия. По големи бу.дали от нас те.
53
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какво са ви оръжия, бе? Нали имате лопати?
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ви ли стига това от Нинова
51
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия са същите упорити магарета, като македонците...Няма как да спечелят войната ако ще и непрекъснато да идват влакове натоварени догоре с оръжия на киевската гара...Преговори му е майката...сядат и правят компромиси...не да им разсипват държавата, да гинат хора и да се удължава тази агония за обслужване на прокси ролята на Украйна ...Какво ще постигнат ако се пънат още...разсипани градове, разсипана икономика и лош старт за неизбежния преговорен процес...
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голямо разреждане на европа ще отпочнат укрите.
49
2
 
16
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ПУТИН Е ОЗАДАЧЕН !!! КЪДЕ ДА ЗАТВАРЯ ХИЛЯДИТЕ ДЕЗЕРТЬОРИ И ПЛЕНЕНИТЕ УРКИ , А ТОЯ ОРЪЖИЕ ПРОСИ !!! КОЙ ЩЕ ГО НОСИ ???
48
2
 
19
 
! Отговори
Рени преди 1 година
ЗАРАДИ САЩ го ядат обикновенните украйнци
47
0
 
20
 
! Отговори
Българин преди 1 година
За мен България е по-важна от Украйна.
46
2
 
13
 
! Отговори
Диди преди 1 година
АБЕ ТИ ЗАЩО ЗАНИМАВАШ СВЕТА С ТВОЙТЕ ОРЪЖИЯ МАЧКАХТЕ РУСНАЦИТЕ В УКРАИНА И КОЙ ВИ ИЗЛЪГА ЧЕ ЩЕ ГИ СМАЧКАТЕ НЕЗНАМ СИГИРНО КУКЛАТА БАЙДЪН. ООЛЛИИГОФРЕНИ
45
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците са правилните хора , дайте им ядрените бойни глави дето ви ги предадоха 1994 г и войната ще приключи до една седмица с оттеглянето на рашка от Украйна .
44
2
 
8
 
! Отговори
мак преди 1 година
Европа трябва това, Г7 трябва онова, и всички безропотно се подчиняват и си слагат газова примка на врата. Наглецкулеба сигурно знае, че като молиш някого за нещо и си зависим от него не може да си нахален. Но щом "лидерите" го слушат и изпълняват, той си позволява да диктува на цяла Европа.
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Повратният момент в тази война бе позорното предаване на т.н. им "елитен" корпус Азов в Азов Стал." - абе че се изложиха азовци дето уж бяха елитните войски на Украйна - направиха го. Ама чак повратен момент... Дет се вика да не би преди това да напредваха?
42
2
 
7
 
! Отговори
Филип преди 1 година
Ало господи наркоман то тия оръжия да не извират и кой е длъжен и защо вашите проблеми върху всички
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повратният момент в тази война бе позорното предаване на т.н. им "елитен" корпус Азов в Азов Стал. Ако бяха загинали достойно, те щяха да дадат пример и мотивират останалите в армията на Украйна. Обаче, "тактическата евакуация" показа на обикновените украинци колко страхливи са бандеровците. В една война най-важното нещо не е въоражението, а мотивацията на бойците.
40
1
 
5
 
! Отговори
Кармазъ Сикиш преди 1 година
Tоя има същата дегенератска физиономия като Слави - клашъра. Личи си че е правен на 1 шише водка.
39
1
 
9
 
! Отговори
пх преди 1 година
Ку-Ку-леба, че то не останаха кадрови военослужещи в укро армията, бе! Териториалната Отбрана се състои от мобилизирани граждански лица без опит и знания в боравенето с западно артилерийско и ракетно въоръжение, та те едва се справят и с лекото стрелково оръжие без да се самонаранят! А, обучението им би отнело минимум година и дори тогава резултатите ще са крайно недостатъчно ефективни!
38
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Официално - получена военна помощ от САЩ $40 Милиарда. Получена военна помощ от ЕС - 20 Милиарда Евро. За тези 60 милиарда България би станала фактор не на Балканите, а нещо като Израел в Европа. Къде отидоха толкова много пари, бе Кулеба?
37
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мълчат за парите пилучени от САЩ да водят война с Русия вкарвайки цяла Европа в криза и трябва да им съчувстваме
36
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дойде да иска оръжие,откажат му...започва да псува,да крещи и да кълне.