Кулеба призова Г-7 за повече оръжия за Украйна

Поиска и нови санкции срещу Русия
26 юни 2022 14:33, Александър Попов
103
Кулеба призова Г-7 за повече оръжия за Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Украинското правителство призова лидерите на Г-7, които се събраха в Германия, да предоставят повече оръжия на Украйна и да наложат допълнителни санкции срещу Москва. Това се случи часове след като руски удари поразиха жилищни сгради в Киев.

"Срещата на върха на Г-7 трябва да отговори с повече санкции срещу Русия и повече тежки оръжия за Украйна. Болният руски империализъм трябва да бъде победен", написа в Туитър външният министър Дмитро Кулеба.

Експлозии са се чули днес в централния украински град Черкаси, съобщи губернаторът на Черкаска област Олександър Скичко в Телеграм, цитиран от Ройтерс. Скичко не съобщава допълнителна информация за взривовете.

От началото на инвазията на Русия в Украйна през февруари до момента Черкаси оставаше до голяма степен незасегнат от руски бомбардировки, отбелязва агенцията.

Две експлозии са се чули тази сутрин и в южните предградия на украинската столица, след като ракета порази сграда в центъра на Киев в ранните часове на деня, съобщи репортер на Ройтерс.

Засега не е ясно от какво са причинени експлозиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин, Путин до кога ще съжаляваш тая фашисткаИзмет и ще бомбиш само военни цели а те стрелят по жилищни сгради и убиеат невинни хора, деца а не ги изравниш с земята за норматив.
14
1
 
33
 
! Отговори
АЙ СИКТИР преди 1 година
НЯМА ДА РАБОТИМ САМО ЗА ОРЪЖИЯ ЗА УКРАЙНА, ЗА ИЗДРЪЖКА НА ЕМИГРАНТИ И БЕЖАНЦИ! ИСКАМЕ МИР!!! ПРЕГОВАРЯЙТЕ!!! НИКОЯ ВОЙНА НЕ Е БЕЗ ПРИЧИНА!!!
13
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още малко и ядрено оръжие ще искате!
12
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
след като се върна от окрайна, джонсън заяви че на зеленски ще му се наложи да вземе нмого трудно решение! и то най вероятно ще му бъде наложено от запада..
11
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този Укропитек с грозната глава и още по грозното име Кулеба не спря да проси. Кулеба за какво ви е оръжие кой ще го използва ?Преди малко прегледах Телеграм каналите вашата армия е в тотален колапс и деморализация. Направете си сметка за какво става въпрос на предната линия пращат запасняците повечето въобще не са боравили с оръжие, после са ВСУ и в тила се намират командирите, Азов и Айдар това споделят пленените войници.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до Гуню .. че ние сме си точно там! хем без война..
9
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запада си изразни складовете с изтекло от срок на годност оръжие. А ползата от това за укронаци е нула.Време е режима да си стяга багажа и да бяга там където му даваха методиката за нацофикация. Друго решение е Паляците да ги жертват за западните интереси, но това отива на световна война.Към момента изпращането на оръжие и помощи не водят до резултат. А Запада без полза, няма да налива дълго.
8
2
 
26
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
И лопати Кулеба, че да си копате гробове преди това. С тия искания за оръжия, все повече украинци ще умират.
7
29
 
3
 
! Отговори
до Гуню преди 1 година
Ако всички разсъждаваха като теб, сега щяхме да сме раса 3-та категория, някъде из провинциите на нацистка Германия, ако изобщо съществувахме. В момента фашистка русия цели същото.
6
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Zа да повярваме, чe руски удари са поразили жилищни сгради в Киев, трябва да ни покажете актуални снимки и видео. Киевските жилищни сгради секретни ли са, че не ги показвате?
5
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само по физиономиите, ще ги познаеш, че всичките са възпитаници на училища за умствено изостанали. Дайте му една картечница на малкия Колебчо да иде на фронта да си поиграе на войник и да попуца малко, та дано си начеши крастичката.
4
3
 
35
 
! Отговори
Гуню преди 1 година
Що бе да утрепете още невинни? Сами убивате народа си и разрушавате страната си. Резултата ще е катастрофален.
3
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Владимир трябва да прати повече ракети в Киев.
2
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен123 преди 1 година
Спрете най-накрая да наливате на тези укри оръжия и пари... И тази война ще приключи скоро. Русия ще си вземе това което си иска... А укрите ще изплащат милиарди дългове с години.
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
по вероятно е бандеровци сами да са се гръмнали, понеже не могат да боравят със съвременното оръжие, което им е дал запада..