Медведев: Букурещ се опитва да създаде "нова Велика Румъния"

Той заяви, че директно влизане на Молдова в ЕС е невъзможно
Обновена: 26 юни 2022 09:58 | 26 юни 2022 09:54, Йоана Цонева
90
Медведев: Букурещ се опитва да създаде "нова Велика Румъния"
Снимка: БГНЕС

Бившият руски президент Дмитрий Медведев обвини Букурещ, че иска да създаде "нова Велика Румъния" и предупреди, че ако това се случи, ще има последствия за Република Молдова, съобщава телевизия Диджи 24.

В интервю за агенция ТАСС Медведев заяви, че директно влизане на Република Молдова в Европейския съюз не е възможно. Освен това той обвини румънските официални представители, че отдавна "играят политически танци около Молдова" и увеличават усилията си за "законно" превземане на страната.

Още по темата

По думите на Медведев това ще има последици за Молдова, включително по-високи цени на енергията и прекъсване на доставките на други ресурси. Изказването му е направено на фона на продължаващата пълномащабна война в Украйна, която Русия започна на 24 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
6
 
20
 
! Отговори
Кики преди 1 година
Димка , спри бояръшникът и другите субстанций , че станахте за резил бре.Все на вас някой ви е крив.Докато гледате на запад китаеца ще ви уважи от изток.Пак пиянски фантазий.
22
8
 
27
 
! Отговори
зер преди 1 година
Горките Молдовци, дано руснаците не решат и там да денацифицират :/
21
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак е прекалил с пиенето.
20
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Егати и наглите мужици!Такава наглост...нямам думи.Кои сте вие да определяте коя държава ще влиза в ЕС и коя не?
19
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До дребен "Медведев е *** острие на Путин." Значи е истински продукт на руската мисъл: " Нещо тъпо, и не реже, що е то? Руски инструмент за рязане" :)))))))
18
36
 
8
 
! Отговори
кк преди 1 година
И ние ако отидем на избори ще си изберем Възраждане от което всички в момента се страхуват и затова неискат избори и тогава ще направим и ние велика България
17
29
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румъния, Сърбия, Македония, Босна, Косово, Молдова ... Това са все измислени държави, стъпили на българския народ... България е център на уникална култура и държавна традиция, за да се развият балканите трябва да се обединим!
16
3
 
23
 
! Отговори
не смесвай нещата преди 1 година
До ХахаДа си обикновен руснак е едно,а да си некадърен и глупав изтърсак на червената номенклатура е нещо съвсем друго!
15
27
 
19
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Никаква Молдова за Румъния. Откраднаха ни Северна Добруджа в замяна на Молдова. Не може и вълкът сит и агнето цяло. Ако искат Молдова - да връщат Северна Добруджа. Ще изгоним румънците от там с 24 часово предупреждение, разрешавайки да вземат само това, което е на гърба им. Както те направиха с българите след ВСВ.
14
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми Молдова ако искат да станат част от Румъния и част от ЕС...к.в.о лошо??? Не свикнахте ли вече в раша, че никой не ви иска!
13
8
 
30
 
! Отговори
Георги преди 1 година
Азиатската държавица, кой я пита какво си мисли! Сладурири, да лижат малките т*пки на котайците и да мълчат. Дотам докараха Съюза, протекторат на Китай
12
30
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румънците са нагли и подли хора. Завладяха Добруджа лека - полека. Опитват се да откраднат и още територии. И действат винаги подмолно, защото не стават за войници.
11
7
 
14
 
! Отговори
Путин преди 1 година
До 10 "Неслучайно са станали такава голяма и закръглена държава, защото са алчни за територии." Русия е "изпосталяла" държава, защото се простира "само" на 9 часови зони, но не е толкова широка, колкото е дълга. Това трябва да се поправи и това е нашата "справедлива" цел като "жертви".
10
27
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румънците искат да вземат и Южна Добруджа и порумънчиха и Северна Добруджа. Мачкат и унгарците. Неслучайно са станали такава голяма и закръглена държава, защото са алчни за територии.
9
12
 
32
 
! Отговори
някой преди 1 година
Тоя Медведев е слънчасал май? Откъде накъде пък му се привижда "Велика Румъния" и "усилия за "законно" превземане на страната"??? Несвързани брътвежи! Аааа, може би Медведев си въобразява, че Румъния е нещо като Русия? Тоест държава с диктатура, която преследва имперските си амбиции и окупира чужди държави? Историята на Молдова е много странна. Молдовцит говорят молдовски език, който всъщност е румънски. Но 75% от гражданите на Молдова се смятат за молдовци, а само 7% за румънци.
8
12
 
44
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Само дето румънски войници има само в Румъния, а Молдова, Украйна и Грузия са под частична руска окупация. А Беларус е уж доброволно част от новия СССР, ама не точно. Сега някой ще каже САЩ къде са - това, че САЩ са лоши не прави русия добри.
7
11
 
24
 
! Отговори
msm преди 1 година
Човешкият живот, независимостта и свободата на държавите и обществата не са ценности, които фашизирана руССия зачита и защитава! Европейската солидарност и след това историята ще даде заслуженото място в канавката на национал-фашизираните руССки варвари.
6
25
 
13
 
! Отговори
Коментар преди 1 година
Злите световни сили продължават с принципа разделяй и владей с целта да богатеят още повече,да държат населението на земята в робство и ако може да унищожат половината!Румъния само чака да си присвои молдавия а Полша половината Украйна...както си мечтае от векове!
5
11
 
46
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Колко жалко е да си руснак.
4
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откога руският пиянгурник Медведев приема страните в ЕС?